Us presentem les estadístiques de Scrabble en català fetes per la FISC de la temporada 2018-2019. S’han fet tant de la temporada com a nivell històric.

Per una banda, les dades de la pròpia Federació, unint la feina feta per tots els nostres clubs i grups de joc.

Donem una gran importància a participar en activitats populars. Per una banda, l’Scrabble a les biblioteques públiques, fent trobades de joc o casals. Les fires, festes majors… són un magnífic aparador. Encara trobem molta gent no sap que es pot jugar a l’Scrabble en català de forma organitzada (clubs, grups de joc…). És una tasca constant!

Tallers oberts a tots els públics creen una dinàmica que facilita la creació de nous clubs. Al principi fèiem força campionats no oficials per donar a conèixer l’Scrabble. Però cal que els participants tinguin unes nocions bàsiques, la qual cosa limita la participació.

Des de Scrabble Escolar, també s’han fet unes estadístiques pròpies. Enguany hem arribat a noves fites: la Catalunya Nord i ses illes han participat al nostre Campionat de Scrabble escolar dels Països Catalans. És un bon mitjà per fomentar el català a les aules i la integració social que això comporta.

També hem fet un petit resum de l’Scrabble en català a les xarxes. Per una part, es pot jugar en línia aMindsports Academy. I tenim el web del Leximots i la seva l’app d’Android. D’aquesta manera es poden comprovar les paraules d’una manera senzilla i adaptada als nous temps.

El pdf complet es pot descarregar aquí.

Agraïm a tota la gent que ha participat per fer possibles aquestes estadístiques, que milloren any rere any. Sense el vostre interès en aprendre els valors que té l’Scrabble en català, la nostra tasca no tindria sentit!


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.