Arriba la 1a Lliga de Scrabble virtual en català amb Catamots!

A partir de setembre, la FISC enceta una nova aventura, aquest cop en el camp digital. Es tracta de l’organització de la primera Lliga de Scrabble virtual en català, mitjançant la utilització del web Catamots. Aquest joc permet jugar a Scrabble segons la normativa de la Federació, amb molt poques diferències respecte l’Scrabble presencial.

La Lliga s’estructurarà en dues fases. Començarà per una fase classificatòria, que constarà de cinc grups formats per sorteig i que, a partir de les posicions que cada participant assoleixi, servirà per constituir les tres divisions que conformaran la fase final de la competició.
Les instruccions bàsiques de com es juga amb el Catamots les tenim explicades aquí.

Funcionament de la Lliga

 • Cada participant, tant a la fase classificatòria com a la fase final, serà assignat a un bloc o divisió, que comptarà amb un grup de whatsapp. És imprescindible per raons de comunicació, constituït per tots els seus membres més un representant de l’organització i els dos jutges.
 • Quan acabi la 1a fase de la Lliga, s’organitzarà de la següent manera… Els 2 primers participants de cada grup jugaran la 2a fase a la 1a divisió; el 3r i 4t, a la 2a divisió; i el 5è i 6è ho faran a la 3a divisió.
 • Cada dilluns, durant les dues fases de la Lliga, es publicarà el quadre de partides que s’han de jugar aquella setmana.
 • Els participants quedaran, via whatsapp o telèfon mòbil, per efectuar la partida.
 • La partida de cada setmana s’ha de jugar exclusivament entre el dilluns i les 18 h del diumenge. Aquest límit serà el mateix per comunicar el resultat.
 • La partida la iniciarà el contendent que figuri en primera posició al quadre de partides.
 • El resultat de la partida es comunicarà al grup de whatsapp corresponent per part de qui guanyi l’encontre.
 • Les competicions virtuals de la FISC no compten per al RaScCat.

Normativa

 • La puntuació de cada victòria serà de 3 punts, de cada empat 1 punt, i de cada derrota, 0 punts. Pel que fa a la classificació, a igualtat de punts, aquesta es desfarà tenint en compte la diferència entre la puntuació assolida i la puntuació rebuda fins aleshores. 
 • En cas d’incidència tècnica a la connexió o en el Catamots que aturi l’aplicatiu, si no hi ha acord entre els contendents, es procedirà com segueix. Si afecta qui va guanyant la partida, es començarà una nova partida; si afecta el que va perdent, la partida es donarà per finalitzada amb el resultat que hi hagi en el moment de la incidència.
  Si la incidència no atura l’aplicatiu, us aconsellem que procediu de la forma següent:
  1) feu una captura de pantalla o una fotografia amb el mòbil captant la situació del tauler i la puntuació en el moment en què s’ha produït la incidència.
  2) comuniqueu al/la contrincant la incidència mitjançant el xat del Catamots (o per whatsapp si amb aquell no és possible fer-ho).
  3) continueu i acabeu la partida com si res no hagués passat; feu la fotografia de com ha finalitzat.
  4) poseu-vos en contacte amb l’equip arbitral per explicar-los el cas. Aquest dictaminarà una resolució al més aviat possible.
 • Si un dels contrincants no pot celebrar la partida durant la setmana corresponent, es considerarà que l’ha perdut i el seu rival obtindrà els tres punts assignats a una victòria, amb la puntuació d’1-0. 
 • Per dubtes i incidències del web Catamots, caldrà comunicar-se amb l’organització mitjançant el correu electrònic següent: contacte@fiscrabble.cat
 • La FISC confia en l’esportivitat dels participants de la Lliga. Esperem un ferm compromís de no consultar diccionaris ni anagramadors mentre se celebrin les partides. També un comportament educat, tant amb la resta de competidors com amb el cos arbitral i amb l’organització.
 • Qualsevol altra qüestió no especificada en aquesta normativa serà valorada i decidida pels jutges designats per la FISC. La comunicació dels participants amb l’equip arbitral s’efectuarà mitjançant whatsapp.

Seguiment de la Lliga

Inscripcions

 • Per aquesta 1a Lliga la participació restarà limitada a 30 persones, que seran acceptades per rigorós ordre de sol·licituds. Les inscripcions, es poden fer del 2 al 9 de setembre, omplint el formulari següent: https://form.jotform.com/FISC/1a_lliga_catamots
 • Qui s’inscrigui a la Lliga, manifesta la seva conformitat amb la normativa que la regeix i autoritza la difusió del número de telèfon mòbil que ha proporcionat a l’organització, exclusivament per les necessitats del bon funcionament de la Lliga.
 • Abans de fer la inscripció… Cal tenir en compte que la competició implica una partida setmanal durant més de tres mesos. Començarà el 14 de setembre fins al 13 de desembre de 2020. Es demana als participants un compromís de permanència fins a la finalització de la Lliga.

Preparació dels grups de joc

Ja hem tancat el periode d’inscripcions! Tenim 30 persones preparades per jugar. Dates clau d’aquesta setmana:

 • Divendres 11: publicació dels grups de joc.
 • Diumenge 13: creació dels grups de Whatsapp per a cada grup de joc.
 • Diumenge 13 (nit): publicació de la primera jornada.

Ànims i sort a tots els participants!

Enfrontaments i resultats de les jornades

Per a cada grup (en la primera fase en teníem 5) s’ha creat un apartat concret a la web perquè puguin anar seguint el desenvolupament de la Lliga.

Per a la segona fase, es van crear tres divisions (or, argent i bronze) amb deu jugadors a cadascuna.