La Lliga de Scrabble Virtual amb Catamots tornarà a fer bullir mòbils, ordinadors i tauletes. Una idea nascuda en temps de pandèmia ja arriba a la sisena edició. La principal novetat que us proposem per aquest curs, sorgeix del company vilanoví de la FISC, en Josep Ferrer, i es concreta en augmentar sensiblement la diferència de punts a l’hora de puntuar una partida guanyada per incompareixença del contrari, que passarà a tenir un resultat de 100-0; pensem que és de justícia per mantenir millor l’equilibri amb la resta de jugadors.

6a lliga virtual

Com en el cas del curs passat, la de 2022/23 serà una lliga de tardor-hivern.

Així, les dates de l’edició d’enguany seran:

– del 15 al 25 de setembre: inscripcions

– del 2 d’octubre a finals de febrer: competició

La Lliga, que es jugarà mitjançant l’aplicació Catamots (eina que permet jugar a Scrabble segons la normativa de la Federació, amb molt poques diferències respecte l’Scrabble presencial), constarà de 3 divisions, en les quals els participants s’enquadraran segons els ascensos i descensos que van resultar de les classificacions finals de la cinquena lliga. Els nous inscrits s’incorporaran a la 3a divisió.

Tant la primera divisió com la segona repetiran el nombre de participants (10) de la lliga passada; cada jugador disputarà dues partides amb cadascun dels contrincants, una d’anada i una de tornada, amb un total de divuit jornades.

Pel que fa a la tercera divisió, la seva estructura dependrà del nombre final d’inscrits, tot i que es procurarà que, com en les darreres edicions, només tingui una fase de competició.

La Lliga acabarà amb la disputa de les promocions de 2a a 1a divisió i de 3a a 2a, que enfrontaran els setens i vuitens de les dues primeres categories amb els tercers i quarts de les immediatament inferiors.

Seguiment de les jornades

Per seguir els aparellaments i classificacions, jornada rere jornada, podeu fer-ho aquí:

Com es juga al Catamots

Les instruccions bàsiques de com es juga amb el Catamots les teniu explicades aquí.

Funcionament de la Lliga

 • Cada participant serà inclòs en el grup de whatsapp de la seva divisió. Aquest estarà constituït per tots els seus jugadors més un representant de l’organització i els dos integrants de l’equip arbitral.
 • Cada dilluns es publicarà el quadre de partides que s’han de jugar aquella setmana.
 • Els participants quedaran, via whatsapp o telèfon mòbil, per efectuar la partida.
 • La partida de cada setmana s’ha de jugar exclusivament entre el dilluns i les 18 h del diumenge. Aquest període serà el mateix per comunicar-ne el resultat.
 • La partida la iniciarà el contendent que figuri en primera posició al quadre de partides.
 • El resultat de la partida es comunicarà al grup de whatsapp corresponent per part de qui guanyi l’encontre.
 • Les competicions virtuals de la FISC no compten per al RaScCat.
 • Els resultats finals de la Lliga, a banda de decidir els guanyadors de cada categoria, configuraran les divisions de l’edició següent, mitjançant els ascensos i descensos corresponents.
 • Els que quedin a les posicions 9a i 10a de la primera i segona divisions baixaran de categoria. Aquells que assoleixin el 1r i 2n lloc de la segona i la tercera divisió pujaran a la categoria immediatament superior.
 • Les promocions d’ascens/descens, afectaran tant els setens com els vuitens classificats de primera i segona que hauran de defensar la permanència a doble partida amb els quarts i tercers de segona i tercera divisió, respectivament.

Normativa

 • La puntuació de cada victòria serà de 3 punts, de cada empat 1 punt, i de cada derrota, 0 punts. Pel que fa a la classificació, a igualtat de punts, aquesta es desfarà tenint en compte la diferència entre la puntuació assolida i la puntuació rebuda fins aleshores.
 • En cas d’incidència tècnica a la connexió o en el Catamots que aturi l’aplicatiu, si no hi ha acord entre els contendents, es procedirà com segueix. Si afecta qui va guanyant la partida, es començarà una nova partida; si afecta el que va perdent, la partida es donarà per finalitzada amb el resultat que hi hagi en el moment de la incidència.
  Si la incidència no atura l’aplicatiu, us aconsellem que procediu de la forma següent:
  1) feu una captura de pantalla o una fotografia amb el mòbil captant la situació del tauler i la puntuació en el moment en què s’ha produït la incidència.
  2) comuniqueu al/la contrincant la incidència mitjançant el xat del Catamots (o per whatsapp si amb aquell no és possible fer-ho).
  3) continueu i acabeu la partida com si res no hagués passat; feu la fotografia de com ha finalitzat.
  4) poseu-vos en contacte amb l’equip arbitral per explicar-los el cas. Aquest dictaminarà una resolució al més aviat possible.
 • Si un dels contrincants no pot celebrar la partida durant la setmana corresponent, llevat de causes de força major, es considerarà que l’ha perdut i el seu rival obtindrà els tres punts assignats a una victòria, amb la puntuació de 100-0.
 • Si durant la Lliga es produeix una baixa d’un participant, amb les partides que li queden per jugar es procedirà com en el cas d’una incompareixença. És a dir, el contrincant guanyarà per 100-0 i sumarà els tres punts corresponents.
 • Per dubtes i incidències del web Catamots, caldrà comunicar-se amb l’organització mitjançant el correu electrònic següent: contacte@fiscrabble.cat
 • La FISC confia en l’esportivitat dels participants de la Lliga. N’esperem un ferm compromís de no consultar diccionaris ni anagramadors mentre se celebrin les partides. També un comportament educat, tant amb la resta de competidors com amb el cos arbitral i amb l’organització.
 • Qualsevol altra qüestió no especificada en aquesta normativa serà valorada i decidida pels jutges designats per la FISC. La comunicació dels participants amb l’equip arbitral s’efectuarà mitjançant whatsapp.

Inscripcions

Per inscriure’s a la Lliga cal tenir 18 anys o més.

Per poder jugar la 5a Lliga de Scrabble Virtual caldrà omplir aquest formulari entre el 15 i el 25 de setembre.

Recordeu que cal estar ja inscrit al Catamots per poder omplir el formulari de la Lliga, ja que hi caldrà incloure el vostre nom d’usuari del Catamots.

La competició a les tres divisions començarà el dilluns 2 d’octubre.