Crònica de la III Lliga de Scrabble Virtual amb Catamots

La canetenca Mercè Illa (mando1714) s’ha proclamat guanyadora de la tercera edició de la Lliga de Scrabble Virtual. En una recta final molt competida ha superat a El Sioux (segon), vigent campió, i a Tarroja73 (tercer), jugador que ha dominat durant la majoria de jornades, fins i tot arribant als 6 punts d’avantatge sobre els altres dos.

Pel que fa a la divisió d’argent, el tàndem TinaBassols i Ishtar ha copat el lideratge des de l’onzena setmana de Lliga.

A la tercera divisió, que ha constat de dues fases, ha vençut l’scrabblista del Vendrell, atram1972, que, a més a més, ha estat qui ha perdut menys partides de totes les divisions (només dues, amb una primera fase imbatuda).

En resum, l’scrabble virtual d’aquest 2021/22 té nom de dona, com es demostra amb victòries femenines a les tres divisions.

Quant al diferencial, el millor balanç ha estat compartit per les dues campiones de primera i segona, mando1714 i TinaBassols amb 1.194 punts positius.

Les promocions han confirmat l’empenta dels jugadors de les divisions inferiors, que s’ha materialitzat amb el màxim de descensos (dos de directes i uns altres dos a conseqüència de la promoció), tant des de primera com des de segona.

Des de la FISC només podem felicitar-nos de com ha anat la III Lliga i de les seves xifres: 32 participants d’arreu dels Països Catalans, 248 partides i cap incidència significativa.

Malgrat la represa de la presencialitat en tornejos i trobades dels nostres diferents clubs i grups de joc, pensem que és interessant mantenir una competició de llarga durada i que permeti el contacte setmanal entre scrabblistes d’arreu del país, superant distàncies terrestres i marítimes. És per això que ja estem preparant la quarta edició de la Lliga, que començarà el mes de març i que esperem que compti amb la vostra participació.

Com es juga al Catamots

Les instruccions bàsiques de com es juga amb el Catamots les teniu explicades aquí.

Seguiment de les jornades

Per seguir els aparellaments i classificacions, jornada rera jornada, podeu fer-ho aquí:

Presentació de la 3a lliga

Acaba l’estiu i arriba la 3a Lliga de Scrabble català Virtual amb Catamots!

La 3a Lliga de Scrabble català Virtual, jugada mitjançant l’aplicació Catamots (eina que permet jugar a Scrabble segons la normativa de la Federació, amb molt poques diferències respecte l’Scrabble presencial) es consolida com una competició perfectament compatible amb la propera i desitjada represa dels tornejos presencials. Així, som a punt de començar la seva tercera edició, que incorporarà alguna novetat. 

3a lliga catamots virtual

La Lliga constarà de 3 divisions, en les quals els participants s’enquadraran segons els ascensos i descensos que van resultar de les classificacions finals de la segona Lliga. Els nous inscrits s’incorporaran a la 3a divisió.

Tant la primera divisió com la segona repetiran el número de participants (10) de la lliga passada; cada jugador disputarà dues partides amb cadascun dels contrincants, una d’anada i una de tornada. En total seran 18 setmanes de competició: del 13 de setembre de 2021 fins a principis de febrer de 2022, amb una àmplia pausa nadalenca.

Pel que fa a la tercera divisió, la seva estructura dependrà del nombre final d’inscrits. 

La competició de Lliga es completarà amb la disputa de les promocions de 2a a 1a divisió i de 3a a 2a, que enfrontaran els setens i vuitens de les dues primeres categories amb els tercers i quarts de les immediataments inferiors. 

Inscripcions

Per poder jugar la 3a Lliga de Scrabble català Virtual caldrà omplir aquest formulari entre l’1 i el 8 de setembre. La competició començarà el dilluns 13 de setembre.

Funcionament de la Lliga

 • Cada participant serà inclòs en el grup de whatsapp de la seva divisió. Aquest estarà constituït per tots els seus jugadors més un representant de l’organització i els dos integrants de l’equip arbitral.
 • Cada dilluns es publicarà el quadre de partides que s’han de jugar aquella setmana.
 • Els participants quedaran, via whatsapp o telèfon mòbil, per efectuar la partida.
 • La partida de cada setmana s’ha de jugar exclusivament entre el dilluns i les 18 h del diumenge. Aquest període serà el mateix per comunicar-ne el resultat.
 • La partida la iniciarà el contendent que figuri en primera posició al quadre de partides.
 • El resultat de la partida es comunicarà al grup de whatsapp corresponent per part de qui guanyi l’encontre.
 • Les competicions virtuals de la FISC no compten per al RaScCat.
 • Els resultats finals de la Lliga, a banda de decidir els guanyadors de cada categoria, configuraran les divisions de l’edició següent, mitjançant els ascensos i descensos corresponents.
 • Com a la Lliga de 2020, els que quedin a les posicions 9a i 10a de la primera i segona divisions baixaran de categoria. Aquells que assoleixin el 1r i 2n lloc de la segona i la tercera divisió pujaran a la categoria immediatament superior.
 • Com a novetat d’aquesta edició ampliarem les promocions d’ascens/descens, que ara afectaran tant els setens com els vuitens classificats de primera i segona que hauran de defensar la permanència a doble partida amb els quarts i tercers de segona i tercera divisió, respectivament.

Normativa

 • La puntuació de cada victòria serà de 3 punts, de cada empat 1 punt, i de cada derrota, 0 punts. Pel que fa a la classificació, a igualtat de punts, aquesta es desfarà tenint en compte la diferència entre la puntuació assolida i la puntuació rebuda fins aleshores. 
 • En cas d’incidència tècnica a la connexió o en el Catamots que aturi l’aplicatiu, si no hi ha acord entre els contendents, es procedirà com segueix. Si afecta qui va guanyant la partida, es començarà una nova partida; si afecta el que va perdent, la partida es donarà per finalitzada amb el resultat que hi hagi en el moment de la incidència.
  Si la incidència no atura l’aplicatiu, us aconsellem que procediu de la forma següent:
  1) feu una captura de pantalla o una fotografia amb el mòbil captant la situació del tauler i la puntuació en el moment en què s’ha produït la incidència.
  2) comuniqueu al/la contrincant la incidència mitjançant el xat del Catamots (o per whatsapp si amb aquell no és possible fer-ho).
  3) continueu i acabeu la partida com si res no hagués passat; feu la fotografia de com ha finalitzat.
  4) poseu-vos en contacte amb l’equip arbitral per explicar-los el cas. Aquest dictaminarà una resolució al més aviat possible.
 • Si un dels contrincants no pot celebrar la partida durant la setmana corresponent, es considerarà que l’ha perdut i el seu rival obtindrà els tres punts assignats a una victòria, amb la puntuació d’1-0. 
 • Si durant la Lliga es produeix una baixa d’un participant, amb les partides que li queden per jugar es procedirà com en el cas d’una incompareixença. És a dir, el contrincant guanyarà per 1-0 i sumarà els tres punts corresponents.
 • Per dubtes i incidències del web Catamots, caldrà comunicar-se amb l’organització mitjançant el correu electrònic següent: contacte@fiscrabble.cat
 • La FISC confia en l’esportivitat dels participants de la Lliga. Esperem un ferm compromís de no consultar diccionaris ni anagramadors mentre se celebrin les partides. També un comportament educat, tant amb la resta de competidors com amb el cos arbitral i amb l’organització.
 • Qualsevol altra qüestió no especificada en aquesta normativa serà valorada i decidida pels jutges designats per la FISC. La comunicació dels participants amb l’equip arbitral s’efectuarà mitjançant whatsapp.