Us presentem les estadístiques de Scrabble en català realitzades per la FISC de la temporada 2022-2023. Com és habitual, s’han fet tant les de la pròpia temporada com a nivell històric.

Per una banda, les dades de la pròpia Federació, unint la feina feta per tots els nostres clubs i grups de joc.

Donem una gran importància a participar en activitats populars. Les fires i festes majors són un magnífic aparador, on descobrim que encara hi ha molta gent no sap que es pot jugar a l’Scrabble en català de forma organitzada (clubs, grups de joc…). És una tasca constant!

Les trobades obertes a tots els públics (a casals, centres cívics, biblioteques…) creen una dinàmica que facilita la creació de nous clubs. Al principi fèiem força campionats no oficials per donar a conèixer l’Scrabble, però vam veure que cal que els participants tinguin unes nocions bàsiques perquè s’animin a participar-hi. I va donant resultat!

estadistiques FISC 2022-2023

Scrabble Escolar

Des de Scrabble Escolar, també s’han fet unes estadístiques pròpies, ja que el seu objectiu és molt específic (escoles i instituts). Passada la pandèmia, s’ha aconseguit retornar (i amb escreix) a les xifres habituals de participació, tant al Principat com a la Catalunya Nord, País Valencià i les Illes. Han participat gairebé 8500 alumnes al nostre Campionat de Scrabble escolar dels Països Catalans. És un bon mitjà per fomentar el català a les aules i la integració social que això comporta.

estadistiques escolar 1 2022-2023
estadistiques escolar 2 2022-2023

L’Scrabble també és virtual

També hem fet un petit resum de l’Scrabble en català a les xarxes. Per una part, es pot jugar en línia amb el Catamots (web per ordinador, app per iOs i app per Android). I mantenim el web del Leximots i les seves l’app d’Android i iOs. D’aquesta manera es poden comprovar les paraules d’una manera senzilla i adaptada als nous temps.

estadistiques xarxes 2022-2023

El pdf complet es pot descarregar aquí.

Agraïm a tota la gent que ha participat per fer possibles aquestes estadístiques, que milloren any rere any. Sense el vostre interès en aprendre els valors que té l’Scrabble en català, la nostra tasca no tindria sentit!


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.