Per fi, ha arribat el Leximots, l’app de Scrabble en català que tots els jugadors necessitàvem!

Després d’un temps de proves en beta, l’app ja està penjada a App Store d’Apple i s’ha renovat la versió per a Android.

També seguim mantenint la web del Leximots per consultar paraules de Scrabble en català, per poder consultar també per ordinador, ja que les app només serveixen per mòbils i tauletes.

validador de app Leximots

És una eina molt útil per a consultar paraules i ajuda a millorar en el joc.
Treballa fora de línia, per tant sempre estarà disponible! Així que, encara que no es tingui wifi en cert moment, es podrà utilitzar sense problemes.
Aquesta app es composa de quatre apartats:

El validador, la funció bàsica per jugar a Scrabble

Pot comprovar una sola paraula o diverses (separades per espais, guions, comes…). Les paraules (o jugades correctes) mostren un missatge en verd, i les incorrectes, en vermell. Si es vol consultar el significat de la paraula, hi ha habilitat un enllaç directe a quatre diccionaris (aquests diccionaris només funcionen amb internet operatiu). Els dos primers són el DIEC i el GDLC, els diccionaris normatius d’on s’inspira el Leximots. El tercer és el DNV, que també és un diccionari normatiu en llengua catalana. El quart és l’Optimot, el web de consultes lingüístiques del CPNL, que aporta informació extra (verbs conjugats, traduccions al castellà, fitxes de l’Optimot…). Un detall: els diccionaris normalment no tenen entrades directes a plurals, conjugacions verbals… així que si, per exemple, es vol cercar “cantava”, l’enllaç al diccionari no trobarà res; cal escriure l’infinitiu (cantar) al diccionari escollit. Per cercar una paraula amb Q, perquè sigui vàlida, cal escriure també la U, encara que a les competicions d’adults es sobreentengui que hi va incorporada.

vàlid en el validador de app Leximots
error en el validador de app Leximots

Anagramador

Amb les lletres que se li ofereixen, troba les jugades possibles amb totes elles i amb una lletra més, creant una llista de fins a 50 paraules. La lletra extra és vermella per a distingir-la a primera vista.

mostra en anagramador de app Leximots

El nou constructor del Leximots

  • Nova funció, només a les apps! Amb les lletres que se li ofereixen, troba les jugades possibles amb totes elles i també mots amb només part d’aquestes lletres, en quantitat descendent.
mostra en el constructor de app Leximots

Cerca amb patrons

Troba opcions per a construir paraules. Amb un asterisc es substitueix una lletra; i amb una ratlla, es substitueix un nombre qualsevol de lletres, creant una llista de fins a 50 paraules. Una gran ajuda per a trobar una jugada crucial! Així, si es volen trobar les paraules que acaben amb X, o que comencin amb J i contingui una P… ara es podrà descobrir fàcilment!

guionet i asterisc en cercador de patrons de app Leximots

Esperem que aquesta eina renovada us sigui profitosa i ajudi a facilitar el poder jugar a l’Scrabble en català a qualsevol lloc i a qualsevol moment!

#scrabblecatalà #scrabblecat #scrabble #scrabbleencatalà #cpnl #itujugues


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.