Ens alegrem molt que aquest important guardó, la Creu de Sant Jordi, l’hagi rebut El Tempir aquest 2019. Aquesta entitat, col·laboradora nostra mitjançant el Campionat de Scrabble Escolar, ja que movilitzen les escoles i instituts d’Elx i els seus voltants. Enguany hem arribat al 4t Campionat escolar d’Elx.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Fou creada l’any 1981 a fi de distingir les persones físiques o jurídiques que, pels seus mèrits, hagen destacat en la defensa de la llengua catalana o en el pla cívic i cultural. Enguany el Govern de la Generalitat de Catalunya ha atorgat aquest reconeixement a 29 personalitats i a 15 entitats, entre les quals El Tempir.

Per al Govern de la Generalitat de Catalunya, El Tempir es fa mereixedor de la Creu de Sant Jordi “en el 25è aniversari d’aquesta associació, que té per objectiu contribuir al reviscolament de la llengua i la cultura catalanes a l’extrem sud del domini lingüístic, principalment a la ciutat d’Elx. Per la seva dedicació militant a la plena normalització de la llengua en tots els àmbits socials, per la promoció i la difusió de la consciència de país i de les seves diverses manifestacions culturals, sempre a través d’activitats lúdiques i reivindicatives, des de la capital del Baix Vinalopó”. També la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura tornava a destacar en una piulada en Twitter “que la Creu de Sant Jordi era atorgada a El Tempir per la seua dedicació militant a la plena normalització de la llengua en tots els àmbits socials”.

Conegut el reconeixement, la Junta Directiva d’El Tempir ha expressat públicament que ser guardonat per la Generalitat de Catalunya és tot un honor i una responsabilitat compartir, defensar i promoure la plenitud de la llengua catalana i els vincles lingüístics que ens agermanen. A més, agraeix de cor el reconeixement atorgat i l’alegria de compartir-lo amb la resta de guardonats.

Finament, cal recordar que el passat 9 de febrer El Tempir també va ser guardonat amb el Premi Socarrat Major 2019, que lliura anualment l’Associació Cultural Socarrats de Vila-real. És un any ben especial per a l’entitat arran dels premis obtinguts.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.