Les sigles STEAM formen un acrònim en anglès que prové de les paraules Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics). Què té a veure amb l’scrabble?

El desenvolupament d’habilitats STEAM és fonamental avui dia, per això cada vegada se’n parla més d’elles en el món escolar. És un requisit per a molts dels llocs de treball més ben pagats, i per a la vida en general. Aquestes habilitats són valors fonamentals que es poden aplicar en molts camps i situacions, i cada vegada són més importants en el món actual, impulsat per la tecnologia i la innovació.

Les habilitats STEAM fomenten la capacitat de pensar per un mateix, quan es tracta de projectes individuals, i també de prendre decisions en equip quan es tracta de fer projectes en grup.

Algunes habilitats STEAM importants inclouen el pensament crític  o la capacitat per abordar problemes complexos i trobar solucions efectives i creatives.

STEAM i scrabble

Fins ara, tots estem d’acord que els jocs de taula com l’scrabble ajuden els infants a desenvolupar les habilitats comunicatives, incrementen els nivells d’autoestima, potencien el contacte social i la comunicació…

Però també trobem habilitats STEAM en el joc:

  • Resoldre problemes quan jugues a l’scrabble implica trobar la millor paraula possible utilitzant les lletres que tens disponibles: això ajuda a desenvolupar habilitats de presa de decisions i de pensament crític (la capacitat d’analitzar informació, avaluar arguments i arribar a conclusions basades en l’evidència). L’scrabble requereix una estratègia per fer la millor puntuació possible i bloquejar les opcions dels altres jugadors.
  • Els jugadors de scrabble també poden desenvolupar habilitats de reconeixement de patrons i seqüències, ja que han de trobar paraules que encaixin en un tauler en particular.
  • Penseu que a l’scrabble els adults tendim a jugant en solitari (es fomenta la capacitat de pensar per un mateix) però, en el cas dels estudiants, aquests acostumen a competir per parelles (prendre decisions en equip).

0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.