Un dissabte de principis de novembre ha estat el moment escollit per a la 2a edició del Campionat de Scrabble d’Eivissa, l’assaig general del que serà el 5è Campionat Mundial de Scrabble en català. El lloc escollit per a les 5 rondes escrablístiques ha estat l’espaiós recinte del col·legi sa Graduada d’Eivissa, on una vintena de jugadors del Principat, Mallorca i Eivissa han donat corda al català. Igual que l’any passat, l’esdeveniment s’emmarca dins els actes del Correllengua, organitzat pels membres del CS Eivissa i l’Associació 8 d’Agost durant les setmanes prèvies i posteriors. Com a novetat, enguany estaran implicats la majoria dels instituts eivissencs, d’on es classificaran les millors parelles d’alumnes que participaran al 4t Campionat de Scrabble Escolar en català del 19 de maig de 2013.

Amb uns premis exquisits marca de la casa i sobretot de l’artista Jordi Marí, l’emulació ha assolit quotes altes des del bon començament, bo també per l’opípar esmorzar haute-cuisine aparellat per Tanchi Lavela. Sis jugadors han fet el bateig oficial, amb molt d’èxit si tenim en compte que a despit de la intenció de jugar sols un parell de rondes, han assaborit l’atzar de les fitxes fins a l’horabaixa: Ariadna Roig, Roser Alenyar, Catalina Oliver, Jordi Salewski, Tomeu Perelló i Joan Manuel Matoses.

Un dinar fusion italoeivissenc que hauria sadollat el doble de comensals ha representat la frontera entre les rondes de matí i tarda. Curiosament la classificació es veurà repetida al cap de les dues meitats, un altre atzar del 2n Campionat de Scrabble d’Eivissa, transcurs reflectit amb totes les emocions i moviments en el vídeo d’avall!

Per agradable que sigui, tot esdeveniment n’assoleix el nadir, alhora zenit per als guanyadors, molts, alegres i contents! Amb la presència de la regidora de cultura, Lina Sansano, que ha apreciat en termes elogiosos la defensa de la llengua catalana a Eivissa, l’activitat escolar i el suport per a l’organització del Campionat Mundial de Scrabble, ha arribat el moment dels trofeus i presents, igual de generosos com l’equip de voluntaris i àrbitres: Mònica Yern, Tanchi Lavela, Adelaida Pascual, Alícia Costa, Cecilia Llatje i Francesc Gallén.

Entre els guardonats, destaca la jugadora més jove, una vertadera promesa, Ariadna Roig, que amb 13 anys ha excel·lit en coneixements de vocabulari i estratègia. I al podi, després de les 5 rondes, Octavian Mocanu ha pujat invicte, seguit de Ramon Torres i Jordi Escandell, amb 4 victòries cadascú.

Primer classificat: Octavian Mocanu (Club Scrabble Cerdanyola)

Segon classificat: Ramon Torres (Club Scrabble Manresa)

Tercer classificat: Jordi Escandell (Club Scrabble Eivissa)

Premi al rècord de scrabbles: Joan Antoni Bonet (11)

Premi a la jugada de més puntuació: Pau Arranz (ESQUITANT – 110 p.)

Premi a la millor paraula amb NY: Aina Castell (ENGANYÀS – 102 p.)

Premi al millor jugador del Club Scrabble Eivissa: Neus Torres

Menció especial a la jugadora més jove del Campionat: Ariadna Roig (13 anys)

Un darrer repàs d’una jornada d’allò més plaent, obra d’Anna Tur (vídeo 2) i la classificació final!0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.