Dijous dia 25 d’octubre, la Biblioteca Can Casas de Llinars del Vallès va acollir una sessió de Scrabble en català, en el marc de la celebració de l’Any Pompeu Fabra a la població.

Tres voluntaris lingüístics de Granollers, que cada dimarts codueixen les partides de Scrabble al Servei de Català de Granollers, van ser els encarregats d’ensenyar a jugar-hi. Hi van participar alumnes del curs Intermedi 1 del curs de català del CPNL que es fa a Can Lletres i un grup de jugadors de Scrabble de Granollers que també van voler afegir-s’hi.

L’Scrabble és un joc lingüístic, l’objectiu del qual és acumular la màxima puntuació possible: s’han de formar paraules en un tauler de 15×15 caselles. Cada jugador disposa d’unes fitxes amb lletres que ha de combinar per formar una paraula vàlida en català. Les paraules s’han de col·locar en un tauler, tot lligant-les amb les paraules afegides prèviament, i es forma una estructura travada similar als mots encreuats. Cada fitxa té un valor determinat i algunes parts del tauler multipliquen aquest valor, o el valor total de la paraula formada. Guanya la persona que, en haver-se acabat les fitxes, suma més puntuació. Per validar una paraula jugada es pot fer servir un diccionari.

Extret de l’article del CNL.

 


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.