Sayaka Kamikariya, sòcia del Club de Scrabble de l’Hospitalet de Llobregat, l’Hescarràs, està a punt d’emprendre una nova aventura. Aviat s’embarcarà en un onejant viatge cap a Mallorca, on segurament trobarà una altra finestra vers la felicitat de la coneixença d’una nova cultura i gent, perquè entre d’altres in- i excursions, participarà al 1r Torneig de Scrabble en Català de Porreres.

Però potser el millor és que ella mateixa ens expliqui les vivències positives experimentades des que es va endinsar en el món escrablístic català, junt amb l’increïble col·lectiu de l’Hospitalet de Llobregat, mitjançant un excel·lent reportatge testimonial i personal, redactat just després del V Campionat Mundial de Scrabble en Català!

A la frontera entre la blavor del mar i la verdor dels pins, per Sayaka Kamikariya

A l’Illa Pitiüsa, on es troben la blavor del mar i la verdor dels pins… Qui s’hi pot imaginar un esdeveniment com aquest?

Els passats 9 i 10 de març, sota la llum diàfana de la costa eivissenca, al CEIP Sa Graduada d’Eivissa, es va celebrar el V Campionat Mundial de Scrabble en Català.

Gairebé fa 9 mesos que vaig conèixer l’Scrabble en català, la meva passió per aquest joc i aquesta llengua, em va portar a s’illa. És a dir, dues scrabblaires hospitalenques, Neus Juvillà i jo, Sayaka Kamikariya, membres del nostre Club de Scrabble de l’Hospitalet de Llobregat, vam tenir l’oportunitat de participar-hi.

El campionat va constar de 9 rondes, Neus Juvillà hi va jugar les darreres 6, i Sayaka Kamikariya els 3 enfrontaments matinals de diumenge.

Després de la primera trobada amb el Club de Scrabble d’Eivissa, compartint el sopar, unes exquisides barquetes al bar proper, i una estada agradable a l’Hotel Puerto, va començar la segona jornada scrabblera.

Malgrat la il·lusió de poder jugar amb els eivissencs, la Neus i jo vam haver d’enfrontar-nos a la 7a ronda. Després de la victòria de la Sayaka amb l’scrabble “TROFEUS”, vam esperar el següent aparellament a la pantalla de l’ordinador. A la 8a ronda es van enfrontar Neus Juvillà i Neus Ribas, mentre que la Sayaka va jugar amb Ariadna Roig. Una hora de tensió més tard i després d’un descans amb cafè i croissants de sobrassada, vam disputar l’última partida. Neus Juvillà amb Ariadna Roig, i Sayaka Kamikariya amb Chryssula Kokossulis. Amb 2 victòries del Club de l’Hospitalet, vam arribar a la fi del Campionat.

La nostra ciutat, l’Hospitalet de Llobregat, s’identifica amb Eivissa per la diversitat de la llengua, perquè les llengües ens uneixen, i el coneixement de les diferències culturals ens uneix encara més fort. Saber més llengües ens obre una altra finestra per a conèixer altres mons, i ens enriqueix.

El lligam d’aquest Campionat va ser la llengua catalana, amb un exemple clar: a la 9a ronda Chryssula Kokossulis (alemanya, amb ascendència grega) jugant amb Sayaka Kamikariya (japonesa).

La Federació Internacional de Scrabble en Català i el CNL de l’Hospitalet em van donar l’oportunitat de conèixer aquest món scrabblista. La mateixa oportunitat, ara nosaltres volem donar-la a la població més jove, com la joveníssima jugadora eivissenca Ariadna Roig (14 anys).

I també vam portar el nom de l’Hospitalet als mitjans de comunicació d’Eivissa.

L’Hescarràs és un club nou i encara som aprenents. Cada campionat és una experiència enriquidora que ens fa créixer.

Agraïm als organitzadors: al Club de Scrabble d’Eivissa i a la Federació Internacional de Scrabble en Català, la gran tasca i l’esforç que van realitzar.

I personalment, agraeixo a Neus Juvillà, la meva companyia al llarg d’aquest viatge, que hagi fet d’ell una estada més agradable.

Fins a un altre campionat…

(el 29 de març de 2013)


1 comentari

Assumpta Manzanares · 24 de juliol de 2013 a les 9:44

Molt bé, Sayaka! I que hi tinguis una bona estada.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.