La Jornada Sales, Calders, Tísner coordinada pel CNL de l’Hospitalet de Llobregat a l’acollidor Centre Cultural Tecla Sala ha reunit més d’un centenar de participants que han pogut gaudir de diversos actes culturals relacionats amb el tres il·lustres escriptors catalans que van néixer ara fa cent anys.

Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Jaume Graells, regidor d’Educació de l’Hospitalet de Llobregat, Lluís Esteve, tinent d’alcalde de Serveis a les persones i president del Consell del CNL de l’Hospitalet de Llobregat i Josep Maria Valero, historiador i membre del Centre d’Estudis de l’Hospitalet de Llobregat han exposat aspectes des de la biografia a l’obra de Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Artís Gener, tot subratllant el factor d’unitat social de la llengua catalana, ara igual que fa més de mig segle a l’exili mexicà dels tres escriptors.

La presència excepcional de Mireia Artís ha conferit un valor especial a la jornada, encara més per l’espontània i entusiasta participació a les activitats escrablístiques organitzades a continuació pel Club de Scrabble de l’Hospitalet de Llobregat i la Federació Internacional de Scrabble en Català.

La majoria del jove Club de Scrabble de l’Hospitalet ha assistit i contribuït a un matí extraordinari a l’espai reservat per a les activitats de Scrabble, a la primera meitat dedicada a ensenyar el joc als encuriosits casuals.

A la segona part, els participants han tingut l’ocasió de comprovar els coneixements literaris sobre les obres dels tres escriptors celebrats, a través d’una duplicada temàtica, en què totes les jugades hi estaven relacionades.

Tot plegat un esdeveniment emocionant, al bon desenvolupament del qual han concorregut també l’equip coordinat per Eva Rodríguez del CNL de l’Hospitalet i Pedro Bravo, director de la Biblioteca Central de Tecla Sala.


1 comentari

Maite · 22 de novembre de 2012 a les 12:51

Que fotos tan maques!!! grcies por enviarles!!!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.