Us presentem les estadístiques de Scrabble en català de la FISC de la temporada 2019-2020. Es mostra la temporada i el desenvolupament històric de l’entitat.

Per una banda, les dades de la pròpia Federació, unint la feina feta per tots els nostres clubs i grups de joc.

L’alerta sanitària (com a tots els estaments de la societat) també ens han afectat a nosaltres. Les nostres activitats, a partir del març, s’han vist aturades. Només s’han pogut realitzar algunes petites accions per les xarxes socials o Whatsapp i un parell de trobades al Casal Transformadors. Aquesta aturada ens sap un greu especial… Anàvem en camí d’aconseguir les millors estadístiques de la nostra història, però no ha pogut ser.

Donem una gran importància a participar en activitats populars. Per una banda, l’Scrabble a centres cívics, casals, biblioteques… o fent trobades de joc a diversos jocs, sovint vinculats als CNLs. Les fires o festes majors són un magnífic aparador de la nostra dinamització per la llengua catalana. Encara trobem molta gent no sap que es pot jugar a l’Scrabble en català de forma organitzada (clubs, grups de joc…). La feina no s’acaba!

Hem seguit creant sinergies amb altres persones i entitats. Algunes d’elles s’han quedat en espera de temps millors per poder dur-les a la pràctica, d’altres ja s’han pogut realitzar; si més no, en part. Aquest seria el cas dels tallers duts a terme amb les noies de la campanya «No em canviïs la llengua».

Tallers oberts a tots els públics creen una dinàmica que facilita la creació de nous clubs. Al principi fèiem força campionats no oficials per donar a conèixer l’Scrabble. Però els participants han de tenir unes nocions bàsiques. Amb els tallers oberts, donem la confiança necessària als jugadors novells perquè competeixin.

Estadístiques de l’Scrabble Escolar

També s’han realitzat les estadístiques de Scrabble Escolar. És un bon mitjà per fomentar el català a les aules i la integració social que això comporta. Aquest any s’havia aconseguit arribar a Lleida i Mallorca, fet molt motivador. Per la COVID-19 ha estroncat completament la temporada, impedint fer la majoria dels campionats territorials, i encara pitjor, les Grans Finals, que els infants i joves esperen amb il·lusió per conèixer alumnes de ciutats llunyanes.

L’Scrabble a Internet

També hem fet un petit resum de l’Scrabble en català a les xarxes. Per una part, es pot jugar en línia amb el Catamots. I tenim el web del Leximots i la seva l’app d’Android (en etapa de renovació i ampliació a iOs). D’aquesta manera es poden comprovar les paraules d’una manera senzilla i adaptada als nous temps.

scrabble català internet

El pdf complet es pot descarregar aquí.

Agraïm a tota la gent que ens ha donat suport, ja sigui col·laborant amb nosaltres, participant als nostres actes o confiant en la FISC per a dinamitzar les seves activitats.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.