Amb el confinament, no hem deixat de jugar a Scrabble! Tots ens hem trobat amb una fitxa indesitjada al nostre faristol (la COVID-19), però ens toca jugar-la, sigui com sigui…

Situació global

Per tal de lluitar amb més eficàcia contra la situació d’emergència global creada per la pandèmia generada per la COVID-19, la nostra societat, com les societats d’arreu del món, ha hagut d’assumir sacrificis. En alguns casos enormes, en benefici del conjunt de la població: d’un present menys dolorós i d’un futur més esperançador.

Tothom, en major o menor mesura, ha hagut de replantejar la seva activitat laboral, la seva vida quotidiana, les seves relacions familiars i personals… per tal d’adaptar-se a un nou model de convivència que hem anomenat confinament. 

confinament COVID19 scrabble català

Evidentment, la Federació de Scrabble en Català, els seus clubs i grups de joc, no hem estat una excepció. Hem hagut de suspendre les nostres competicions, tallers i, sobretot, el Campionat Escolar dels Països Catalans, que aquesta temporada arribava a la XI edició. 

Però, malgrat la gravetat de la situació, el món no s’ha aturat del tot, senzillament ha trobat les vies per tal de canalitzar les seves ganes de tirar endavant, de continuar relacionant-se, de continuar treballant, de continuar estimant-se i, per damunt de tot, de continuar divertint-se. I ho ha fet, principalment, través d’internet: les videoconferències, les xarxes socials, etc. Tothom ha hagut d’esmolar el seu enginy.

Scrabble confinat

Nosaltres també i, per tal de mantenir el caliu de la nostra comunitat scrabblistica i, perquè no dir-ho, aportar el nostre petit granet de sorra a la resta de la societat en general, la FISC, els seus clubs i els seus col·laboradors i col·laboradores, hem posat fil a l’agulla i hem desenvolupat una sèrie d’iniciatives per fer passar una bona estona, fent el que sabem fer: jugar amb les paraules.

joc xarxes socials COVID19 scrabble català

Així, hem posat diversos jocs lingüístics a la xarxa. A Facebook, L’INTRÚS que, en només 4 dies, ha assolit 51.000 visualitzacions i més de 9.000 interaccions. PÈTALS PEL CONFINAMENT, una iniciativa de Can Galta Cremat amb la col·laboració del Club de Scrabble de Sant Andreu de Palomar. Els reptes de la Jèssica i el Joaquim ESCAPE GAME SCRABBLE PACMAN

anagrames COVID19 scrabble català
genially COVID-19 scrabble català

I hem recuperat el gust per la competició amb duplicades de cap de setmana en català i en francès a WhatsApp. Agraïm la bona feina d’en Ricard del nostre club francocatalà l’Atelier i de la Cristina, la nostra presidenta.

whatsapp COVID scrabble català

No està gens malament, oi? Però això no és tot. Fins que no tornem a la normalitat i ens puguem retrobar tots davant d’un tauler, estem preparant noves propostes que aviat us farem saber. Esperem que continuïn tenint l’acceptació que han tingut les que hem proposat fins ara i, si pot ser, una mica més.

Fins aviat, cuideu-vos

FISC


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.