Aquesta és la crònica Gran Final de Campionat Escolar dels Països Catalans de Secundària (3r-4t) 2019, duta a terme a La Lleialtat Santseca de Barcelona.

Barcelona, Perpinyà, Eivissa, Nules, Castelldefels, Almassora, Canet Sur Mer (Cat Nord), Argelers (Cat Nord), l’Hospitalet de Llobregat, Sagunt (València), el Prat de Llobregat, Sabadell, Cerdanyola del Vallès… que han tingut en comú aquestes ciutats aquest cap de setmana? SCRABBLE EN CATALÀ!

46 parelles, 92 alumnes de diferents i allunyats punts de l’àmbit lingüístic català, acompanyats de familiars, tutors i professors, van fer possible un anhel molt esperat…
Una gran trobada on l’idioma va ser el nexe comú, Catalunya Nord, València, Catalunya i Balears.

TOT A PUNT!!!… presenta l’acte Jèssica Ayala, de Pineda de Mar…

Moments i Participants… Castelló, imparable.

Pasqual Tirach, coordinador de l’Scrabble Escolar de la Catalunya Nord, ens va donar la nota de color al Campionat…

Després de 3 intenses rondes amb alternatives i possibilitats fins a la ultima tirada d’aconseguir podi, entre Castelló (Nules i Almassora), València (Sagunt) i l’Hospitalet de Llobregat i Castelldefels. Finalment l’experiència és un grau i les escoles de Nules i Almassora, van copar les tres primeres posicions. Els seus tutors Joan Doñate i Maite Oliver han fet valer els crèdits dels seus respectius instituts, impulsant la llengua d’una manera lúdica i inclusiva.

6 instituts van aconseguir acabar amb 3 victòries, decidint les tres primeres posicions la diferència de punts positius. Destaquem el gran Campionat dels representants de l’IES Clot del Moro de Sagunt (València) que en el seu debut van demostrar una gran solidesa de joc.

Les classificacions van quedar de la següent manera:

1r Lloc Neyda Lòpez i Elena Moya de l’IES Gilabert de Centelles, Nules (Castelló)

2 Lloc Cristina Carreguí i Maria Milla de l’IES Gilabert de Centelles, Nules (Castelló)

3r Lloc Meryem El Hammoumy i Hugo Sales de l’IES Àlvaro Falomir, Almassora (Castelló)

FELICITATS, CAMPIONS!!!

També amb 3 partides guanyades:

4t Lloc Neus Isern i Emma Esquirol de l’Escola Frangoal, Castelldefels (Barcelona)

5è Lloc Lucia Folch i Clàudia Torres de l’Escola Canigó, L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

6è Lloc Javier Oliver i Manel Sànchez de l’IES Clot del Moro, Sagunt (València)

L’escola Canigó de L’Hospitalet i l’Escola Sant Ferran de Castelldefels, dos clàssics del circuit del Campionat, han estat com sempre en la lluita pel podi. L’Eloi i l’Elena Ferré (els seus tutors) són la demostració de la constància i perseverància, estant sempre en les 10 primeres posicions de la taula de classificacions amb els seus alumnes.

I no podem oblidar a Cerdanyola i l’escola Montserrat amb Maria Santanach i Pedro i de nou Hospitalet amb l’escola Santa Marta amb la seva Directora Carmen. Si abans hem comentat, perseverança i constància,  ara també podem afegir una gran il·lusió… que compensa l’esforç que s’ha de realitzar perquè aquesta activitat segueixi triomfant.

Aquest any hem incorporat Eivissa (Balears) amb l’IES Santa Maria amb el professor Maurici, i les gestions i tallers de la Susana Jiménez, han vingut les guanyadores del 1r Campionat Escolar de Ses Illes, un primer any en què han atresorat experiència davant de grans rivals i que de ben segur en la Final del proper curs tindran moltes possibilitats.

 

També saludem donem la benvinguda a la primera escola de València a participar en aquest Campionat i per primera vegada també a  la Gran Final, Sagunt l’IES Clot del Moro que s’incorpora amb una força inusitada i amb bons fonaments de l’idioma per estar a l’elit de la competició.

No ens oblidem del Prat, on va néixer aquest projecte. L’IES Estany de la Ricarda, segueix recollint any rere any el testimoni de l’Scrabble Escolar de la ciutat… amb Joan Puigmalet al capdavant.

Tarragona, també ha estat present amb alumnes de l‘IES Altafulla...també incorporat per primera vegada al circuit.

Sabadell amb la representació de l’IES Pau Vila segueix la tradició de la ciutat.

Castelldefels, la ciutat amb mes campionats escolars de la història de l’Scrabble Escolar català, amb l’escola Frangoal i el seu tutor David Espina, aquesta vegada aconseguint una quarta plaça  i la entusiasta Elena Ferré, de l’Escola Sant Ferran, tota una institució en aquest camp i amb un elenc de podis dificil d’igualar.

Menció especial per a la Catalunya Nord... gràcies a l’entusiasta Pasqual Tirach, i les seves col·laboradores, Anna Pérez i Susanna Peidro, ànimes i coordinadors del primer Campionat escolar de Perpinyà, Argelers, Cabestany, Canet Sur Mer. Agrair d’una manera molt especial a les vuit parelles, 16 alumnes que sense ser el seu idioma principal, hagin volgut estar en el X Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans. Lycèe Bourquin, Lycèe Rose de LuxemburgLycèe Aristides Maillol.

Professors, tutors i directors de les escoles…

Aquí tenim un Vídeo resum de la Jornada…

Agraïm a tots els participants i assistents la seva implicació, en especial als que han recorregut centenars de quilòmetres per posar la seva aportació a l’esdeveniment… També al Departament de Política Lingüística de la Generalitat, ​​el seu suport. Als voluntaris, jutges de taula, no només d’aquesta final, sinó de totes les prèvies i semifinals, tallers i cursos duts a terme aquesta temporada… El major capital invertit ha estat la il·lusió, veritable motor per aconseguir aquesta fita i que segueixi creixent en els propers anys.

 


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.