Tornarem a celebrar que els catalans tenim un punt volat, el 24 de gener!

Per què celebrarem el dia del punt volat?

Perquè els catalans tenim un punt volat. Ens agrada fer gresca i fer sarau. Els americans fan dies commemoratius amb qualsevol excusa, fem-ho també nosaltres! I per què no fer-ho en honor d’un símbol tan característic del català?

Per què el 24 de gener?

Considerem aquesta data l’aniversari del punt volat i la ela geminada. El 24 de gener de 1913 es van fer públiques les normes ortogràfiques del català modern i establien l’ús del punt volat en català per a escriure la ela geminada.

Ho repetirem?

Ho estem repetint! El 2018 és el 2n any que celebrem el dia del punt volat. L’any passat vam aconseguir força ressò a les xarxes socials i mitjans de comunicació! 🙂

Qui organitza això?

Ningú. Tothom. Som una colla d’amics que ens ho passem bé organitzant activitats a internet. Si teniu interès per les paraules, la llengua i us agrada jugar amb els mots, podeu participar en el dia del punt volat. I si no, també! Tothom hi és benvingut.

D’acord, vull participar, què cal fer?

Allibereu el punt volat que tots portem dins. Feu qualsevol cosa relacionada amb el punt volat i la ela geminada, i compartiu-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta #DiaDelPuntVolat!

Activitat bàsica

Escolliu un mot amb punt volat i expliqueu el perquè d’aquesta tria a les xarxes socials, o al vostre blog, si en teniu.

Altres activitats suggerides

  • Teniu cap anècdota relacionada amb el punt volat o la ela geminada? Expliqueu-la.
  • Feu un poema (visual?) o un text breu
  • El vostre nom o cognom s’escriu amb punt volat? Expliqueu-nos-en anècdotes o problemes.
  • Milloreu els articles de la Viquipèdia referents al punt volat i la ela geminada. També podeu crear-los o millorar-los en altres llengües.
  • Trobeu algú que no fa volar el punt? Animeu-lo a escriure’l correctament.
  • Fotografieu totes les paraules amb punt volat que trobeu durant el dia del punt volat i pengeu les fotografies.
  • Teniu un blog o sou columnista en algun diari? Escriviu un article sobre el punt volat.
  • Treballeu en el sector docent? Expliqueu el punt volat a classe el 24 de gener.

En definitiva, allibereu el punt volat que tots portem dins i celebrem el 24 de gener, el dia del punt volat! Sigueu creatius!

Molt important

El dia 24 feu saber que participeu en el dia del punt volat a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram…). L’etiqueta recomanada en totes les plataformes és: #diadelpuntvolat (o bé #DiaDelPuntVolat, tant és una com l’altra, però no hi poseu les dues).

Difusió

Us demanem que feu arribar aquesta informació a qualsevol persona o organització que considereu pugui tenir-hi interès, abans del 24 de gener, si us plau 🙂

Ja ho sabeu, el 24 de gener de 2018, feu volar el punt!


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.