Avui, 18 de juliol de 2009, es va signar l’acta fundacional de la FISC, així que celebrem el nostre 10è aniversari!

Amics i amigues,

Celebrem que el nostre projecte de contribuir al foment de la llengua, de forma lúdica i integradora, a través del joc de l’scrabble en català, compleix avui 10 anys.

Aquest aniversari ha coincidit, a més, amb un curs –el que ara estem a punt d’acabar- ple de bones notícies, tant pel que fa a la consolidació de les diverses iniciatives que duem a terme, com del reconeixement institucional.

Per una banda, hem continuat creixent en el projecte que, pel que representa com a llavor de futur, ens il·lusiona i motiva d’una manera especial: l’scrabble escolar que, no només ha incrementat el nombre de participants (gairebé 8000 nois i noies), sinó que ha arribat a totes les àrees geogràfiques del nostre domini lingüístic. Aquest any, hem estat presents, per primer cop, a la Catalunya Nord i a Eivissa i hem consolidat i expandit al Principat i el País València on, a més de les comarques de Castelló i d’Alacant, hem arribat a la província de València. I, pel que fa a l’scrabble d’adults, hem incorporat nous clubs i grups de joc, hem difós l’existència del joc de l’scrabble en català, en fires d’arreu del país i, sobretot, hem continuat col·laborant amb els centres de normalització lingüística i de voluntariat per la llengua, per tal d’ajudar a totes aquelles persones que, acabades d’arribar o no, volen incorporar-se a la nostra comunitat lingüística, o millorar-ne les seves capacitats.

Per l’altra, hem rebut l’escalf institucional i de la societat civil, a través de diversos reconeixements i premis: l’octubre, com a membres del Cens d’Entitats de Foment de la Llengua Catalana, vam rebre una menció de reconeixement especial als Premis Pompeu Fabra. Al desembre, un dels nostres clubs més veterans, el Club de Scrabble Eivissa, va rebre el premi Francesc de Borja Moll 2018 a la Nit de la Cultura de l’Obra Cultural Balear. I aquesta primavera, El Tempir (entitat amb qui col·laborem des de fa anys fent un campionat escolar a Elx) ha rebut la Creu de Sant Jordi.

Tot plegat, són estímuls que refermen la nostra ambició d’anar cada cop més enllà, d’aportar el nostre gra de sorra a una tasca ingent i que, estem convençuts, cada cop és més necessària.

No volem oblidar, en una data com avui, totes les persones que formen o han format part, en un moment o altre, del nostre projecte. Tampoc, les entitats i les organitzacions que han cregut en nosaltres. Sense totes elles, el camí hauria estat, si no impossible, de ben segur, molt més difícil.

A tots i totes, gràcies de tot cor!!! 


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.