Aprofitant els tres dies de tallers de scrabble en català a diversos instituts de la Catalunya Nord, preparatoris per a la gran final de Perpinyà del dia 22 d’abril d’enguany, membres de la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC) i de Scrabble Escolar vam fer una visita a l’Oficina Pública de la Llengua Catalana, convidats pel seu director, el senyor Pierre Lissot.

Amb Pierre Lissot a l'Oficina de la Llengua Catalana a Perpinyà

Aquesta institució pública, creada el 2020, que reuneix tots els actors públics i associatius de la llengua catalana a la Catalunya Nord, des del Ministeri de Cultura francès, passant pel Departament dels Pirineus orientals, la Regió Occitanie o la Universitat de Perpinyà, fins a tot el teixit associatiu cultural nord-català, té com a missió la promoció de l’ús, la difusió i la valorització de la llengua catalana a tota la Catalunya Nord.

A la seu de l’Oficina, al campus de la Universitat de Perpinyà, el director Lissot ens va posar al dia de les actuacions fetes fins ara i dels projectes de futur. Per part nostra, a banda d’explicar la nostra activitat arreu dels Països Catalans, vam fer diverses propostes de col·laboració amb l’Oficina de la Llengua Catalana, centrades en l’scrabble com eina d’aprenentatge i socialització de la llengua, que podrien ser especialment útils a la Catalunya Nord.

No cal dir que les nostres propostes van ser molt ben rebudes pel senyor Lissot, aficionat a l’scrabble i bon coneixedor de les seves possibilitats, i vam sortir de la reunió amb el convenciment que, segurament ben aviat, es podrien concretar en actuacions conjuntes en benefici de la nostra llengua.

Des de la FISC I L’Associació Scrabble Escolar, volem agrair al director Lissot la seva acollida i el seu suport, i l’encoratgem a continuar la bona feina feta fins ara des de l’Oficina de la Llengua Catalana.

FISC


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.