“Al vell orb preguntava l’esglai / si el meu poble tindrà demà. / I la boca sense llavis començà / la riota que no para mai.”

Puix que la llengua n’és un dels constituents fonamentals, el proper cap de setmana hi haurà no un, sinó dos indrets: Eivissa i Mataró, on afeccionats als jocs de paraules dels Països Catalans i més enllà podran convertir la passió pels mots en una marató lúdica i emocionant, en el marc del V Campionat Mundial de Scrabble en Català.

I perquè el joc representa només una de les arestes del polifacètic políedre que és la llengua, la setmana prèvia al V Campionat Mundial de Scrabble en Català aplegarà més activitats literàries i culturals:

– dimarts 5 de març, la Conferència Marià Villangómez i Bartomeu Rosselló-Pòrcel: dos poetes essencials, a càrrec de Joan Mas i Vives, catedràtic de Literatura Catalana de la UIB, i membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans, al Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (Via Romana, 31), a les 20h.

– dijous 7 de març, la Xerrada-concert, a càrrec de Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas – dins la campanya Som Països Catalans. Presentació de l’Assemblea Alternativa d’Eivissa ‘Sa Bassetja‘, al Bar Botiga Can Jordi (carretera de Sant Josep), a les 19.30.

Inscripcions a: v.mundial@fiscrabble.cat

Organitzen:

– Club de Scrabble d’Eivissa

– Assemblea de Mestres i Professors en Català – Illes Balears

– Assemblea Alternativa d’Eivissa ‘Sa Bassetja’

– Federació Internacional de Scrabble en Català

Amb el suport de:

– el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

– la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans

Amb la col·laboració de:

– el Consell Insular d’Eivissa

– l’Ajuntament d’Eivissa

– l’Institut d’Estudis Eivissencs

– la Universitat de les Illes Balears

– l’Associació Vuit d’Agost

– Mattel

– Can Planells

– JugarXJugar

– Catamots


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.