Voluntaris i aprenents van passar una bona estona compartint tauler de Scrabble en una partida entre els dos equips que es van formar.

La sessió de la tertúlia del mes de març, que cada tercer dijous de mes es fa al Centre Social de Cubelles, va ser especial. En aquesta ocasió el grup de tertulians que es van aplegar al local van gaudir de les explicacions i les indicacions per jugar a l’Scrabble que els va donar Jordi Pujol, voluntari lingüístic i membre de la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC). La partida va començar a les set i va durar poc més d’una hora. Es van formar dos equips de quatre participants entre els voluntaris i els aprenents, que van gaudir descobrint paraules, formes verbals, interjeccions i  totes les possibilitats de diversió que ofereix la llengua.

La partida i lescarràs

Una de les paraules que va tenir més èxit va ser la que es fa servir en el joc per referir-se a la fitxa en blanc que els jugadors poden utilitzar amb la lletra que necessitin per fer paraula. Aquesta fitxa és l’escarràs, que va servir en algun moment perquè els equips poguessin fer Scrabble, és a dir col·locar en el tauler de joc les set fitxes completes, que són el nombre màxim amb què es pot jugar. En aquest cas tant un equip com l’altre van aconseguir els 50 punts extres de paraula. La partida va acabar amb un resultat molt igualat entre els dos equips. Tots plegats van passar una estona ben distreta amb molt bon ambient i amb moltes ganes de repetir.

10 anys

La tertúlia del mes d’abril tindrà lloc com és habitual el tercer dijous del mes, a les 7 de la tarda. Aquesta vegada serà el 19 d’abril. Abans però també hi ha altres activitats previstes al calendari: el dijous 5 d’abril, a les 6 de la tarda, es farà una xerrada al Centre Social, sobre les plantes remeires del Penedès, a càrrec de M. Pilar López (la Piuà) i Francesc Caralt i el diumenge 15 d’abril, en la primera ballada de sardanes a Cubelles, l’Agrupació Sardanista Anella Oberta, entitat adherida al Voluntariat per la llengua, dedicarà l’última sardana a la commemoració dels 10 anys del Voluntariat per la llengua a Cubelles amb una anella de germanor.

http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlaltpenedes/noticies.html?ID=20534


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.