S’ha dut a terme el II Minicampionat de scrabble en català a Vilanova i la Geltrú!

El 13 desembre va tenir lloc la competició, a l’Agrupació Excursionista Talaia, entitat adherida al VxL. L’activitat va servir de cloenda a les trobades setmanals que, des de l’octubre, s’han fet cada dijous a la tarda a l’entitat.

Les trobades, conduïdes per Jordi Pujol, voluntari lingüístic i membre del FISC, s’adreçaven principalment als alumnes dels cursos de català elementals i intermedis i a les parelles del VxL. La finalitat de l’activitat és que el joc de llengua contribuís a reforçar l’expressió oral i a incrementar el vocabulari i les expressions. Les trobades també eren obertes als membres de l’entitat.

scrabble, català, #itujugues, VNG, Vilanova, Vilanova i la Geltrú, CNL, CPNL, FISC, Federació Internacional de scrabble en català

Tres premis

El campionat va comptar amb l’arbitratge i el suport de Francesc Gallèn, Armand Sanmamed i Jordi Pujol, membres del FISC. S’hi van inscriure set persones. La competició va constar de tres rondes de dotze minuts cadascuna. L’agulla de les puntuacions de les partides va ser entre els dos-cents i els quatre-cents punts.

El primer lloc va ser per al jove vilanoví, Martí Raventós, que va guanyar un joc de Scrabble, gentilesa del FISC. La segona posició van ser per a Queti Vinyals, sòcia de l’entitat. I el tercer lloc per a Ester Gómez, voluntària lingüística i alumna del primer curs del nivell Intermedi de català.

Tots ells van rebre uns quadres artístics creats per Jordi Pujol, conductor de les trobades, fets especialment per al campionat amb imatges i paraules a partir de peces del joc. El premi especial per a la paraula amb més puntuació amb la lletra V de Vilanova va ser per al soci de l’entitat Joan Raventós, que va aconseguir un “nervi” amb molt bon resultat.

La presidenta de l’entitat Lurdes Campins va obsequiar totes les persones que van participar en aquest segon minicampionat amb els relats i les descripcions de les tres últimes rutes de les caminades populars que es fan al gener a Vilanova i la Geltrú.

scrabble, català, #itujugues, VNG, Vilanova, Vilanova i la Geltrú, CNL, CPNL, FISC, Federació Internacional de scrabble en català

Properes convocatòries

Els minicampionats de Scrabble estan pensats perquè cada trimestre se n’organitzi un. Aquests són una activitat lúdica relacionada amb les paraules. Fan que les parelles lingüístiques, l’alumnat dels cursos de català i totes les persones majors d’edat a qui agradin els passatemps, els jocs de taula i la llengua puguin apuntar-s’hi i gaudir de les emocions de les lletres de l’Scrabble.

La tercer edició serà la d’hivern (gener-febrer). L’última tindrà lloc a la primavera (abril-maig).

Article extret de la web del CPNL.

 


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.