vf_video

A la celebèrrima seu dels novament campions castellers de Vilafranca del Penedès, Cal Figarot, va tenir lloc el I Campionat de Scrabble de Vilafranca en Català, el tercer campionat oficial de la temporada 2014-2015 organitzat per la FISC, gràcies a la iniciativa i les gestions de l’encantadora vilafranquina Àngels Castells, un referent també de l’Scrabble a les contrades penedesenques.

vf_fig1

La gran família escrablística es va donar una nova cita a la terra alta dels vins, un tardà dissabte d’octubre, més calorós que de costum, segurament per l’efusió d’entrar en un dels temples de l’esperit comunitari. Una sala ben espaiosa i dotada amb les necessitats tecnològiques del segle XXI, igual que amb uns refrigeris marca de la zona per a alleugerir els excessos de concentració durant les partides, va oferir l’entorn perfecte per a posar-hi escrables a lloure.

vf_fig2

Jugadors i jugadores del Principat i les Balears es van dedicar a treure el màxim de punts dels faristols de vegades massa adversos, de vegades massa mal·leables, durant les sis rondes de la jornada.

vf_fig3

Un dels moments més esperats, a part el joc, va ser el dinar, al mateix edifici, que suposava un difícil exercici de tria entre totes les apetitoses variants de primers, segons i postres de la cuina del Penedès.

vf_dinar

Contràriament a la temor general, la ingestió dels deliciosos vins amb denominació d’origen va prestar als jugadors una claredat cristal·lina durant tota la tarda, esperit avivat pels especials premis que concentraven la quinta essència de la ciutat.

vf_jug1

D’aquesta forma el temps va volar massa ràpid, arribant a l’hora del desenllaç, en què vam gaudir de l’agradable visita d’Eva Rodríguez.

vf_jug2

L’Àngels va agafar la batuta màgica dels obsequis, que va repartir per a les categories següents: els tres primers classificats, la jugada de més punts amb la V i el millor debutant en una competició oficial.

vf_premis

El primer premi, un drac en miniatura del bestiari vilafranquí, va recaure en l’aguerrit jugador sabadellenc Carles Cassanyes.

vf_1

El segon premi, una àliga, parella alada del drac, se’l va emportar el cerdanyolenc Octavian Mocanu.

vf_2

El tercer premi, una àliga bessona, va volar al braç de la barcelonina Montse Hergueta.

vf_3

El premi per la paraula de més puntuació amb la V, unes entrades a una visita teatralitzada a l’espectacular Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Vinseum, de Vilafranca, el va guanyar la barcelonesa Rosa Maria Cot.

vf_V

El premi per al millor debutant en un campionat oficial, un llibre guardonat amb el premi del lector de la Llibreria Odissea de Vilafranca, va prendre el camí de la biblioteca personal de la canetenca Mercè Illa.

vf_debut

Al bon desenvolupament del I Campionat de Scrabble de Vilafranca en Català, hem d’agrair també el suport dels Castellers de Vilafranca, del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Vinseum, i de la Llibreria l’Odissea de Vilafranca.

vf_tots

classificacio

cartell_vilafranca

Categories: Campionats

0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.