Benvinguts al IX Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans. 2018

Vivim en un món de modes efímeres: els colors de la roba, els patrons, els estampats (mussols, flamencs, cactus), els jocs d’ordinador (Sims, Clash of Clans, Minecraft, Fornite), el finger spinner, el slime, els squashies… Tot es catapulta amb virulència a través dels mitjans i desapareix amb un sospir.

Després hi ha els que piquen pedra, els grans supervivents, els que es fan un racó a la Gran Història de les Famílies i dels diumenges a la tarda… I després hi ha les formigues, les petites grans guerreres que treballen incansablement des dels centres educatius per a transportar una engruna d’aquesta il·lusió a les noves generacions.

Quin és l’objectiu? Construir ciutats riques amb gent eloqüent, professional i formada; arrencar somriures a través dels jocs de paraules; estimar amb totes les lletres de l’alfabet i, per què no? Crear armes fetes amb lletres, i que les lletres facin paraules i les paraules formin arguments.

Les estadístiques parlen! Cada any hi ha més gent que menja sopa de lletres i que somia en arribar a la gran final. Enguany, 108 alumnes dels 1800 que han participat de 5è i 6è de primària estan finalment presents a la Gran Final de la categoria de Scrabble Escolar.

Durant els dies previs a la Gran Final hem vist moltes coses que canviaven quasi imperceptiblement al nostre voltant: companys que quedaven a l’hora del pati per jugar a scrabble, alumnes que destinaven l’hora de lectura a fullejar diccionaris, intrèpids que cercaven el mural de la ela geminada… Alguna cosa està passant, aquí.


I en són responsables els professors i directors de les escoles, que han vetllat pels alumnes desvetllant-los la curiositat, que han fet mans i mànigues per encabir els taulers de Scrabble en el programari del curs, que han encoratjat a tots (els que són
avui aquí i els que no) a llançar-se als faristols, i que s’han compromès a posar-se en contacte amb les famílies, les quals, també, s’han implicat acompanyant amb orgull els autèntics protagonistes de la jornada.
L’abast de tot això només depèn de nosaltres. Tenim els faristols, les saques i els ulls esbatanats. Tenim els nervis, que ens empenyen a viure i el joc, que ens encoratja a somriure. L’espai és finit i el temps limitat, però les possibilitats són astronòmiques.
A partir d’aquí, el món està per fer. Endavant!
Jèssica Ayala

18 escoles han arribat a aquesta Gran Final algunes d’elles per primera vegada. La Carpa de L’Hospitalet de Llobregat i la FEDAC de Pineda de Mar també les escoles Antoni Gaudí i Galileo Galilei del Prat de Llobregat

Ttes les fotos a l’enllaç FOTOS PRIMÀRIA 2018 

Us adjuntem la classificació, felicitem a tots els participants en especial als guanyadors d’aquesta novena edició, veiem amb satisfació que l’scrabble escolar en català, gaudeix de molt bona “salut”.
Aquesta any l’Escola La Salut de Sabadell ha ocupat les primeres posicions, primer i tercer lloc.
Badalona amb l’escola Joan Coret en segona posició continua defensant estar en els llocs destacats en aquesta ocasió en segon lloc del podi.


Si vols entrenar…. i ser una campió o campiona, no ho dubtis…
Registra’t de franc, juga en línia, des de qualsevol dispositiu: www.mindsportsacademy.com/ca/scrabble
No oblidis posar CATALÀ al teu perfil, i jugaràs sempre gratuïtament en aquesta llengua! I troba les respostes als reptes i recursos i notícies de l’scrabble en Català.
També podeu jugar per ordinador amb el CATAMOTS www.catamots.cat
#scrabbleencatala #scrabblecat #scrabble #scrableCAT

#scrabbleencatala #scrabblecat #scrabble


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.