Durant dos dies seguits vàrem fer propostes de Scrabble en català per aquells qui aprenen d’idioma al CNL del barri de Gràcia.

Taller de Scrabble clàssic pel VxL

Dimecres vam anar al propi centre del CNL Gràcia-Guinardó, on es va convidar als aprenents de català i voluntaris del programa “Voluntariat per la Llengua” (VxL) de tota Barcelona. La sessió va ser un acostament a la partida clàssica de Scrabble, on una parella lingüística s’enfrontava a un altra, generant que es coneixessin noves paraules i es practiquessin plurals, conjugacions verbals… sense estar “fent classe”.

Vam impartir el taller la Concepció i la Cristina, amb la col·laboració de l’Eva del propi CNL i l’Anna, del VxL.

El fet de jugar ja és, per ell mateix, una bona excusa per practicar català mentre t’ho passes bé. Però si a més jugues a scrabble, utilitzes doblement la llengua. I també repasses el teu càlcul mental! 😜 Què més es pot demanar?

scrabble amb VxL

Duplicada musical al Tradicionàrius

El dia següent, els alumnes de Bàsic 3 del CNL de Gràcia-Guinardó van descobrir una nova manera de fer classe de vocabulari: una partida duplicada de scrabble català sobre la música! Algunes paraules ja les coneixien, però alguns instruments musicals o elements vinculats a aquest art varen ser nous per a ells.

Al bar del CAT es van anar dictant vuit faristols diferents (tots scrabbles!) i els alumnes van gaudir de l’ambient i de les explicacions de l’Armand, Anna, Glòria i Cristina.

També van fer els seus primers intents de comptar les paraules que posaven… Es van fer molts punts!

scrabble al Tradicionàrius

Esperem que aquestes experiències els animin a venir les tardes del tercer dimecres de mes al Club de Gràcia-Cassoles!


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.