La sala d’actes de la biblioteca Sagrada Família-J. M. Ainaud de Lasarte ha rebut els motivats participants de la darrera Final del VIII Campionat de Scrabble escolar dels Països Catalans, la dedicada als 72 alumnes de 3r-4t de Secundària.

Els participants han arribat des de Cerdanyola (col·legi Montserrat), L’Hospitalet de Llobregat (Santa Marta, Canigó i IES Bisbe Berenguer), Castelló: Almassora (Álvaro Falomir) i Nules (IES Gilabert de Centelles), Castelldefels (Sant Ferran), Sabadell (IES Vallès) i El Prat de Llobregat (IES Estany de la Ricarda).

Després de dues rondes molt competides, hi havien nou parelles invictes, el que feia molt emocionant la darrera partida, on els participants valencians i la parella de Sabadell estaven entre els favorits.

La Berta i l’Andrea de L’Hospitalet han dominat les primeres posicions des del principi, però la tercera ronda ha fet donar el salt als participants de Castelldefels.

Finalment, la classificació ha quedat així:

1r lloc, Berta Climent i Andrea García, del Santa Marta (L’Hospitalet de Llobregat)

2n lloc, Marc Saavedra i Roger Huguet, del Sant Ferran (Castelldefels)

3r lloc, Emilio Saiz i Ian Pérez, del Sant Ferran (Castelldefels)

Per a l’entrega de premis, hem rebut la visita d’Ester Franquesa, Directora de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i de Montserrat Nadal, cap de Servei de Foment de l’Ús del Català. Han lliurat els premis als guanyadors, fent Ester Franquesa un petit al·legat sobre el català i la importància de les llengües.

Agraïm la col·laboració dels voluntaris, de la biblioteca Sagrada Família i, com sempre, als professors, directors i pares, que s’han implicat amb aquest projecte i han donat suports als participants. Amb la seva tenacitat, constància i il·lusió, fan que la nostra cultura i la nostra llengua estigui més viva que mai…

També agraïm la col·laboració de Mattel, com cada any, a Plataforma per la Llengua i al detall que Decolònies ha tingut amb els guanyadors i els professors que han acompanyat els seus alumnes a la Gran Final.

Donem l’enhorabona als premiats i felicitem a tots els participants…

Totes les imatges aquí.

Vídeo de la jornada

Categories:

0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.