La Biblioteca Comunal d’Encamp (Andorra) ha tornat a organitzar aquest 2022 el tradicional campionat de Scrabble en català.

El campionat s’ha estructurat en cinc partides de dos jugadors cadascuna. Tres s’han realitzat a la matí i les altres dues a la tarda. Cada partida ha tingut una durada màxima d’una hora i s’ha cronometrat el temps de cada jugador. Els termes dubtosos han estat validats pel Leximots (el diccionari oficial de l’Scrabble Català).

Hi han participat jugadors de diversos clubs i grups de joc de Barcelona, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Canillo, Ordino i Encamp.

jugar al Campionat Encamp 2022

Alfons Codina, responsable de la Biblioteca Comunal d’Encamp, ha exercit les tasques de coordinació i d’amfitrió de manera excel·lent d’aquesta quarta edició del Campionat a Andorra. La seva càlida rebuda, contestada amb aplaudiments dels participants, han donat pas a les mínimes explicacions normatives per als debutants per part d’Armand Sanmamed, president de la FISC.

El caràcter internacional i integrador de la Federació en la seva tasca de difusió de la llengua queda àmpliament reflectit en totes les seves actuacions. En aquesta ocasió, s’han presentat un voluntari lingüístic, Ivan Hernández, amb la seva aprenenta, l’Svetlana Yakubiv, que s’ha sentit totalment acompanyada per tots els integrants del campionat. Sobretot per la tasca de l’Ester Gómez del Club de Scrabble de Vilanova, que ha estat l’encarregada d’ajudar-la en el seu debut.

Les partides s’han succeït amb puntualitat a poc a poc s’anava veient que en aquesta Campionat es produirien sorpreses: l’Eva Gironès de Canillo (Andorra) amb un joc sòlid, aprofitant de manera molt efectiva totes les lletres cares, i sobretot amb una clarivident visió espacial del tauler, anava sumant victòries, contundents, sobre consumats jugadors del circuit.

jugadors del Campionat Encamp 2022

I la classificació final ha sigut…

Assolint un primer lloc, que augura un futur de grans actuacions als propers Campionats de la FISC, essent una magnífica ambaixadora d’Andorra i de la llengua catalana. No hi ha dubte que hi ha hagut una millora des de aquell 5è lloc al 2016. I amb la constant feina a favor d’aquest joc de paraules en català per part de la Biblioteca d’Encamp i del seu responsable, Alfons Codina.

El segon i tercer lloc els han ocupat la Marta Rovira i el Joan Sans, de El Vendrell, tots dos amb bones actuacions habituals, però destacant una gran victòria d’en Joan, que li ha permès ocupar aquest tercer lloc.

  • Millor classificat andorrà: Roger Bru, d’Ordino.
  • Millor debutant: Ivan Hernández, d’Encamp.
  • L’scrabble amb més punts: Francesc Gallen, del Club de El Prat, amb ESQUIFIDA (117)
  • Millor paraula andorrana: Cristina Bassóns, del Club de l’Hospitalet, amb SAIG (càrrec públic andorrà)
classificació Campionat Encamp 2022

Agrair al Comú d’Encamp el seu suport al Campionat. I a tots els participants, la seva implicació i predisposició a fer créixer aquest moviment on la llengua és l’element cohesionador i integrador a nivell internacional i local. I, per descomptat, a tots els guanyadors, us esperem en els propers esdeveniments ja programats.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.