Aquí us deixem la crònica del nostre 7è campionat de scrabble en català de L’H(ospitalet de Llobregat)!

Quan es va crear el nostre Club, a finals del 2012, poc ens pensàvem que arribaríem a organitzar un 7è camponat de Scrabble en català…

Aquest darrer dissabte 8 de juny ens vàrem reunir a la biblioteca Tecla Sala jugadors d’onze clubs diferents… per fer funcionar les neurones!

Hi van haver moltes sorpreses i girades de truita. Per exemple, un scrabble“inventat” per Joan Andreu, torregen, (torrejar: dominar, per alçada, els seus voltants), li va donar la victòria contra Joan Pons, que va fer un molt bon campionat. A canvi, ell va guanyar a Cristina Bassóns posteriorment amb un esculat (desfondat) que li va fer girar el marcador, també al darrer segon.

David Roig, que debuta a L’Hospitalet encapçalant el flamant Club de Gràcia-Cassoles, va ser el descobriment de la jornada. A la primera ronda, li va clavar 4 scrabblesa Salvador Batlle, guanyant-lo per molt poc. Després d’això, el jugador de Sabadell va posar distància amb la resta de rivals (només patint una mica contra Armand Sanmamed del SACS, amb un descompte per temps), aconseguint justament el primer lloc de la classificació.

Les noves incorporacions d’aquesta temporada, de l’Ateneu Barcelonès (Anna salgot i Ester Ustrell), encara que no trobin victòries amb facilitat, les seves puntuacions i recursos van millorant.

Qui no va enxampar ni una (només un bye) va ser l’organitzadora, que malgrat fer una bona mitjana de punts, no va guanyar cap partida.

Per sorpresa vàrem tenir, fins i tot, un reporter de la televisió de L’Hospitalet, que va entrevistar diversos jugadors.

Així sí, com sempre, jutgessa d’excepció: l’Adela del CS El Prat, que va gestionar els dubtes de mots i reglamentaris que van aparèixer.

Paraules interessants de la jornada? El bolet verinós amanita, una mulassa(figura del Corpus), un renà(de Renània, Alemanya), atraçar(indicar a algú el camí per anar a un lloc o fins algú), afil·le/a(privat de fulles)…

Però també es van “colar” algunes paraules que, per no comprovar-les a temps, van passar per bones sense ser-ho. Per exemple, refundem(aquest verb encara no hi és al diccionari, encara que s’utilitzi molt), seds(sedés “sedo” en mallorquí, però no admet plural) o exudem(la forma correcta és exsudem).

En resum, una gran jornada de les lletres, on la classificació final va acabae així:

1a posició: Salvador Batlle, del CS Sabadell
2a posició: Joan Andreu, del CS Manresa
3a posició: David Roig, del CS Gràcia-Cassoles

Millor jugada amb H: Armand Sanmamed, del SACS. Amb halesseu, de 82 punts.
Més quantitat de scrabbles: Francesc Gallèn, del CS El Prat. Amb 19 scrabblesal llarg de 6 partides.
Millor jugada (en general): Rosa Maria Cot, del Queimada. Amb encaixemde 110 punts [realment, la millor jugada va ser estranyamde 122 punts de Salvador Batlle, que ja tenia premi. També, amb 110 punts, en Gabriel Bas va fer naixents, però Rosa Maria Cot estava més amunt a la classificació que ell, que era el criteri de desempat].

Donem les gràcies pel suport i l’ajuda logística de la biblioteca Tecla Sala, que cada any ens cedeix la sala d’actes. La bibliotecària Gemma Isern va ser l’encarregada de lliurar els premis.

 


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.