El fred va ser l’únic participant no convidat al 1r Campionat de Scrabble Duplicat de l’Hospitalet de Llobregat, però l’emoció que la partida va generar, va compensar la manca de graus de fora. A la Biblioteca Central, Tecla Sala, l’ambient era magnífic i la gent ja estava frisant per començar el ball de les fitxes.

Alguns dels participants, que només coneixien la modalitat clàssica de l’Scrabble, de seguida van descobrir l’encant de la duplicada. La resta, ja acostumada a jugar duplicades, va gaudir igualment de la gèlida tarda de gener, tot i que no sempre va ser fàcil trobar les millors jugades que s’amagaven al faristol.

duplicat_lh_gener_2016_1

Només començar, els adarams (en plural, unitat de pes equivalent a 36 grams o a una setzena part de l’unça, pròpia del País Valencià, Tortosa i les illes Balears) van sorprendre els jugadors. No totes les jugades van ser tan especials, també hi va haver més accessibles com ensenyaré, il·lesosabolides, encara que de vegades no era pas trivial trobar-ne la posició més adequada sobre el tauler.

dupli_tauler_lh_gener_2016

En finalitzar la partida duplicada, tots els participants van ser partícips d’una grata sorpresa, hi va haver trofeus per a tothom. El millor premi va ser la bona companyia, una partida interessant (i curulla de scrabbles!) i un berenar saborós i familiar.

Classificació final

classif_dupli_lh_gener_2016

La partida va ser dirigida per tres jutges molt motivats: Octavian Mocanu, Adela Ruiz i Sayaka Kamikariya.

Agraïm la disponibilitat i l’ajut dels bibliotecaris de Tecla Sala i el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.