Aquest dissabte 24 de febrer, s’ha celebrat el Primer Gran Campionat de Mallorca-Manacor, organitzat per la Plataforma per la Llengua i la Federació Internacional de Scrabble en Català, amb la col·laboració del Club de Scrabble de Manacor, a les instal·lacions de l’Estel de Llevant.

Aquesta ha estat la classificació:

classificacio manacor 2024

El podi ha estat per Joan Llodrà, Xisco Truyols i Maria Isabel Servera.

La millor debutant ha estat la quarta classificada, Aina Garcia [s’ha considerat debutant tot aquell jugador que no havia participat anteriorment a un campionat de la FISC].

I el millor jugador mallorquí ha estat en Toni Riera, en setena posició.

El lliurament dels premis els van dur a terme: Bernat Prats (membre de la delegació de Plataforma per la Llengua a les Illes Balears), Armand Sanmamed (president de la FISC) i Toni Riera (president del club de scrabble Manacor).

També vàrem rebre la visita per sorpresa de IB3, el canal de televisió balear, que va entrevistar alguns jugadors:

Les raons del campionat

El campionat de Mallorca-Manacor ha estat un pas més en el camí per assolir un circuit estable als territoris de llengua catalana de campionats de scrabble amb premis importants, equiparable als organitzats per les grans federacions internacionals d’arreu del món. L’objectiu d’aquests campionats és fer palès, per una banda, que jugar i competir en català és tan normal com fer-ho en qualsevol altra llengua. I, per l’altra i encara més important, que fer-ho en diferents indrets de la nostra geografia és la millor manera d’afermar que compartim i ens divertim en la nostra llengua comuna: el català en totes les seves variants, sobretot en uns moments especialment difícils, en què els atacs a la llengua i la seva unitat arriben de totes bandes.

Per això, hem volgut que el Campionat de Mallorca-Manacor fos també una festa de la llengua i, en certa manera, la culminació d’una setmana d’activitats que ha tingut, com a activitats prèvies, tallers de scrabble en català als instituts Ramon Llull de Palma i Mossèn Alcover de Manacor, duts a terme pel nostre incansable equip de Scrabble Escolar i que, de cara al curs que ve, esperem que es vagin estenent a més escoles i instituts.

Pel que fa al desenvolupament del campionat, amb participants de Catalunya, Mallorca i el País València, hem de destacar, a banda del bon nivell que han demostrat els jugadors i jugadores del Club de Manacor que s’han endut tots els premis en joc, la presència de jugadors i jugadores debutants que han volgut compartir amb tots nosaltres aquesta festa de la llengua. 

jugant a manacor

Aquest és l’esperit de la Federació Internacional de Scrabble en Català, el joc com a eina per treballar pel català, com a eina de coneixement i com a eina de socialització de la llengua. I només per això, ja considerem que el campionat de Manacor ha estat un èxit, com ho són i seran els de Barcelona i Girona i d’altres que han de venir.

Per acabar aquesta crònica, des de la Federació de Scrabble en Català volem donar les gràcies a la Plataforma per la Llengua, el Club de Scrabble de Manacor, l’Ajuntament de Manacor per la seva bona predisposició i la seva col·laboració, però molt especialment a tots els jugadors i les jugadores que han fet l’esforç de venir a Manacor, perquè sense ells, ni el campionat de Manacor ni cap dels altres campionats, no haurien estat possibles.

A tots i a totes, moltes gràcies.

grup Manacor

0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.