Dissabte 21 de setembre de 2019, vam celebrar a Barcelona la primera Copa Jove de Scrabble en català. Punt d’inflexió dels campionats escolars, la Copa Jove està pensada per a jugadors de menys de 21 anys, com a pas previ als campionats d’adults.

Ha estat la primera Copa Jove i, com sol passar en totes les primeres vegades, ho hem viscut amb una barreja d’emocions i expectatives. Per una banda, un sentiment d’expectació per veure la reacció dels joves jugadors i jugadores davant d’un nou repte: el fet de jugar contra un rival sense comptar amb l’ajut d’un company o companya, com estaven acostumats fins ara. Per l’altra, un sentiment de satisfacció en veure complida una fita llargament desitjada des que vam començar, ara fa 10 anys, l’aventura de la FISC i de l’Scrabble Escolar.

I, podem dir amb orgull, que  ha estat un èxit, gràcies a 13 pioners i pioneres que han competit durant 4 maratonianes i renyides rondes de 25 minuts per jugador cadascuna, a les instal·lacions de la Lleialtat Santsenca, seu de la FISC.

Després dels discursos de benvinguda de Francesc Gallen, de l’Scrabble Escolar i de Cristina Bassóns, presidenta de la FISC, el jutge principal de la competició, Andreu Pont, va donar el tret de sortida.

La crònica

La primera ronda, una ronda d’adaptació, de nervis, de temptejos i, tanmateix, de poques impugnacions, va acabar amb Neyda López, de Nules, al capdavant, seguida de Martí Roé, de Sabadell, en segona posició i Cristina Carreguí, en tercera. Arnau Peig, de Sabadell i Biel Martí, de Terrassa, ocupaven el quart i cinquè llocs, respectivament.

Després d’una segona ronda amb partides molt ajustades, va començar a encapçalar la classificació Martí Roé, amb el seu clàssic joc sòlid i de col·locar dos i tres scrabbles per partida. El seguia Cristina Carreguí, amb un joc fresc i imaginatiu i, en tercer lloc, Elena Moya. Maria Milla i Alberto López, guanyaven sengles partides, també amb una bona mitjana de punts. Es començaven a dilucidar les primeres posicions. Pere Martí, de Terrassa, i Lucía Cruz, d’Almassora, s’estrenaven amb un punt.

A la tercera ronda, i amb una fenomenal remuntada, Marta Milla es col·locava en tercer lloc. Martí Roé seguia implacable a la primera posició, mentre que Elena Moya guanyava el seu punt i seguia en segon lloc. Paula Domínguez, Alba Raro i Carmen Bellés aconseguien la seva primera victòria.

A la quarta i definitiva ronda, s’enfrontaven per a la primera plaça, Martí Roé, de Sabadell i Elena Moya, de Nules. Alberto Ramírez contra Carmen Bellés, Maria Milla contra Biel Martí, Cristina Carreguí contra Paula Domínguez i Lucía Cruz contra Arnau Peig. Martí Roé, després d’unes tirades molt igualades, es destacava definitivament, en no poder posar Elena Moya el seu scrabble. Marta Milla guanyava el seu duel amb Biel Martí i Alberto Ramírez el seu davant Carmen Bellés.

La classificació final va quedar així…

Com a colofó d’aquesta crònica de la Primera Copa Jove, volem agraïr a pares i professors el fet d’haver-nos acompanyat en aquesta jornada de scrabble en català. També volem agraïr el seu suport als Ajuntaments d’Almassora i Nules, al CPNL, a la Lleialtat Santsenca, etc.

El projecte

La Copa Jove de Scrabble és una aposta de futur que vol assegurar la participació dels joves menors de 21 anys en el món de l’scrabble i consolidar, d’aquesta manera, aquest joc com a eina pedagògica i de cohesió social en la nostra comunitat lingüística.

Amb Daniel Masegú, primer president de la FISC, vam encetar el projecte de l’associació. «Jugant aprenem a estimar la llengua» és el lema que va segellar el nostre segon president, Octavian Mocanu, que va continuar amb la tercera presidenta, Sayaka Kamikariya, i que ha rellançat i engrandit l’actual presidenta de la FISC, Cristina Bassóns, amb tot l’equip que ens dona suport a Castelló, Elx, Eivissa, Catalunya i Catalunya Nord.

A tots, jugadors i jugadores, pares i professors, entitats i companys, un cop més, gràcies.

Armand Sanmamed 
Relacions Institucionals de la FISC

Una part d’aquest campionat s’ha dut a terme amb el finançament de la Junta d’herències de la Generalitat de Catalunya.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.