En un ambient de luxe, a l’Espai Àgora del Centre Cívic de Sant Oleguer, després de 5 rondes més disputades que mai, un pletòric Carles Cassanyes, del CS Sabadell, es proclama campió de la 2a edició del Campionat de Scrabble de Sabadell, seguit de Montse Hergueta, del Queimada, i Nemesio Moreno, del CS Cerdanyola del Vallès, empatats a punts igual que els tres jugadors següents a la classificació, tots amb 4 victòries.

A banda els trofeus als tres primers classificats, han estat premiats amb llibres de gran qualitat literària, obres dels escriptors locals Carmina Boix – un poemari de molta sensibilitat, i Lluís Subirana – uns excel·lents monogràfics sardanistes, els jugadors que han assolit uns rècords molt especials:

Montse Hergueta: nombre de scrabbles: 17.

Albert Rico: jugada de màxima puntuació: ENDANYAM – 104 punts.

Gabriel Bas: jugador més veterà.

Carles Cassanyes: millor jugador de Sabadell.

El matí de carnestoltes començava amb bon peu: Maria Antònia Cabistany, responsable de l’Espai Àgora, en perfecta entesa amb Andreu Masagué, el president de CS Sabadell, l’ajut de tots els membres del club, i la col·laboració de l’Òmnium Sabadell i la FISC, tenien la sala parada i lluïdora, al fons amb una exposició d’instruments musicals del lutier Martí Romero. La llum difusa d’un fredós dissabte d’hivern acollia els 28 jugadors arribats de les més diverses contrades, els seus acompanyants i amics. Una certa tensió es feia sentir a l’espera dels sempre sorprenents però lògics aparellaments del programa Swiss Perfect.

Un cafetó, un croissant, un suc de taronja, i l’amfitrió Salvador Batlle ja agafa la batuta, convidant l’efectiu complet del CS Sabadell a pujar a la tarima i fer una presentació oficial del 2n Campionat sabadellenc. Segueixen les puntualitzacions tècniques fetes per Octavian Mocanu, i el gong sona el començament del torneig, arbitrat amb expertesa per Gloria Garrido i Francesc Gallèn.

No sols numèricament, sinó també com a participants, el campionat és especial, ja que 5 dels 28 jugadors hi participen per primera vegada, amb il·lusió barrejada amb emoció: Arola Conesa, Assumpció Valls, Cristina Bassóns, Cristina Monteys i Joan Pons. Després de 60 minuts, ja tenim els resultats de la primera ronda, amb les dues primeres sorpreses: Carles Cassanyes venç per 35 punts Nemesio Moreno i Francesc Gelabert guanya Pep Vinyals amb més contundència. En un torneig de 5 rondes, guanyar és més que vital…

Un breu descans i donem pas a la segona ronda, sota la permanent amenaça de la invasió vespral de les comparses emmascarades! Montse Hergueta segueix afetgegant amb una mitjana de 4 scrabbles per partida, Gabriel Bas es manté imbatut, Enric Borràs sucumbeix davant un Miquel Àngel Gibert en gran forma, mentre que Eulàlia Abelló s’embutxaca una segona victòria i Sayaka Kamikariya guanya a la companya de club Arola Conesa. Després de dues rondes, 7 jugadors estan invençuts: Montse Hergueta, Eulàlia Abelló, Octavian Mocanu, Gabriel Bas, Francesc Gelabert, Carles Cassanyes i Miquel Àngel Gibert.

Vers el meridià de la jornada i abans de fer gasolina, comença la tercera ronda. Per als integrants del club amfitrió és la volta menys fausta. Se sent una necessitat imperiosa d’ingerir substàncies alimentàries a la barra de l’espai amb ressonàncies hel·lenes, sobre el fons dels tres mohicans que encara no han conegut la derrota: Montse Hergueta, Octavian Mocanu i Gabriel Bas.

A la torre de l’església toquen les campanes, són les tres de la tarda. 26 escrablaires tornen a la sala de joc, on apareixen estranys éssers amb cua diabòlica, pell de pantera i barrets de mosqueter. Si no ens donem pressa, ens fagocitaran sense pietat! La quarta ronda! Qui sobreviurà? Els premis són tan atractius… A la taula 1, Montse Hergueta prefereix empaitar Octavian Mocanu abans d’expressar-li empaties. És lògic, ja que seguidament amb un altre scrabble triple de paraula, remata amb unes clavades perfectes. Un contrincant menys. A la taula 2, Enric Borràs esmicola les esperances de victòria de Gabriel Bas. La cosa es posa d’allò més interessant. Nemesio Moreno com l’ocell fènix torna a passar dels 500 punts i alhora de Joan Barceló, Albert Rico guanya in extremis a Eulàlia Abelló, Àlex Abad supera Francesc Gelabert, Miquel Àngel Gibert no pot mantenir el compàs imposat per Pep Vinyals, Magda Falcó es desfà de la companya de club Àngels Marcè, Carles Cassanyes fa el mateix amb Ana María Martínez en un altre duel interclubs, Karma Duch guanya Salvador Batlle, Assumpció Valls deixa sense opcions a Jordi Hatero, Sayaka Kamikariya ultrapassa en un punt Joan Pons, Dolors Llarguès s’enduu la palma davant Cristina Monteys i Cristina Bassóns estrena marcador amb Arola Conesa. La classificació està de cap per avall, amb 10 candidats als trofeus!

I arriba la cinquena i alhora darrera ronda! Quina emoció! Aguantarà la Montse els seguidors famèlics? Seixanta minuts més tard ja ho sabem. Hem d’apel·lar al Median Buchholz i el Berger per a dirimir qui alçarà els trofeus. Nemesio Moreno ha derrotat amb nitidesa Montse Hergueta, de manera que ja no tenim cap imbatut ni imbatuda. Albert Rico, Carles Cassanyes, Gabriel Bas i Octavian Mocanu han guanyat també assolint 4 victòries. Sis jugadors per desempatar. El final ja el coneixem: Carles Cassanyes es torna profeta a la seva terra, Montse Hergueta és guardonada amb l’argent, i Nemesio Moreno s’emporta el bronze. Paraules d’agraïment, en què intervenen la presidenta de l’Òmnium de Sabadell, Anna Maria Aguiló, Lluís Subirana, Andreu Masagué, Salvador Batlle, així com els feliços guanyadors.

Més avall la classificació final completa abans amb una comprimida narració audiovisual cortesia de Francesc Gallèn.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.