Cloenda dels Cursos de català i del Voluntariat per la llengua 2017

Una trentena de persones es va aplegar al pati de Vil·la Paquita per jugar a l’Scrabble com a activitat de cloenda dels cursos de català i de la 26a edició del Voluntariat per la llengua.
https://youtu.be/p04WeSf71-k
Per organitzar les partides i explicar el funcionament del joc, es va comptar amb la col·laboració de Sayaka Kamikariya, presidenta de la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC), i de voluntaris de Scrabble de Granollers, que es van repartir per les sis taules de joc per ensenyar a jugar a alumnes, aprenents i voluntaris per la llengua de Cardedeu, alguns dels quals era la primera vegada que hi jugaven.

A cada taula hi havia un taulell, un faristol i les fitxes de Scrabble. Els participants van recórrer més d’una vegada als diccionaris per validar algunes de les paraules formades. L’ambient que es va crear en tot moment va ser distès i agradable.
Una activitat lúdica relacionada amb la llengua que segur que repetirem.

En vistes del seu entusiasme, deixem un parell de consells pràctics per a aquells que vulguin començar a descobrir i enganxar-se a l’Scrabble en català…

Hi ha una eina molt útil per a consultar paraules i que ajuda a millorar en el joc, que és el LEXIMOTS. És una app per Android penjada a Google Play (enllaç: https://play.google.com/store/apps/details…).
Aquesta app es composa de tres apartats: Validador, Anagramador i Cerca amb patrons. El nostre fons de paraules es basa en el DIEC i el GDLC, amb l’incorporació de l’OPTIMOT com a element complementari de consulta, amb el vist i plau del Departament de Política Lingüística de la Generalitat.
Com treballa fora de línia, encara que no es tingui wifi, es pot utilitzar.

Quan es vol fer una partida i no tens un joc físic i/o algú amb qui jugar-hi, pots fer-ho per Internet, des de webs gratuïtes.
Hi ha el Catamots (www.catamots.cat), que només funciona per ordinador o el joc que està desenvolupant Mindsports Academy (https://www.mindsportsacademy.com/ca/scrabble), amb el suport de Scrabble Escolar, on també hi ha una secció de notícies i altres informacions útils. Per a jugar per Mindsports, al registrar-te, cal triar en el perfil d’usuari que el teu idioma de preferència és el CATALÀ, i sempre podràs jugar gratuïtament amb aquest idioma i en qualsevol dispositiu, telèfon mòbil, tauleta, ordinador.

Article adaptat per la Comissió lexicotècnica i la Comissió de relacions institucionals de la FISC i Scrabble Escolar.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.