Hem dut a terme un bingo de lletres al Casal d’Alella!

Enguany és la 15a Festa de la Gent Gran, i l’ajuntament va demanar al Casal si podia fer algunes activitats per aquest col·lectiu i que, a més, aquestes integressin participants de totes les edats, per a fomentar les activitats intergeneracionals.

Vam estar rumiant com fer quelcom que s’hi adigués… El Casal d’Alella és un dels nostres clubs federats de Scrabble en català, i fa trobades regularment per jugar en família (un diumenge a la tarda cada dos mesos, normalment), així que volíem fer una activitat relacionada amb l’Scrabble, però no tothom en sap jugar… Per això vàrem decidir organitzar un bingo de lletres.

bingo de lletres a Alella

Què és un bingo de lletres?

La mecànica del joc és molt senzilla i tothom la coneix.

Els cartrons, en lloc dels típics amb números, són simulacions de taulers de scrabble amb diverses paraules posades. A mida que es canta una lletra, cal tapar-la al teu “tauler”.

És un joc ràpid i adient per a totes les edats, on no cal saber jugar a scrabble. Bàsicament, és una qüestió de sort que surtin les lletres que necessites abans que li surtin a algú altre.

Família jugant al bingo

Per aquest motiu, va ser tot un èxit! Van jugar avis, pares i fills. Vàrem fer unes set o vuit partides, amb un detall dolç per a qui aconseguís la primera línia, i una planteta per a qui fes el bingo.

Les “cantaires” van ser l’Antònia, presidenta del Casal, i la Cristina, de la FISC. La Montse Mateu, del club de Canet, ens va ajudar a no descomptar-nos!

La Montse Martínez, encarregada de la secció de Scrabble del Casal, va animar a família i amics a participar… i vam fer ple!

Montse Martínez

Al final de la trobada, els participants van rebre un diploma de record, que els va lliurar la Mercè Vizern, la regidora de Gent Gran i Serveis a les Persones de l’ajuntament d’Alella.

Grup del bingo de lletres

Com l’activitat va agradar molt, segurament la tornarem a fer la propera temporada!

De moment, per celebrar els 50 anys del Casal d’Alella, el proper diumenge 23 de juliol preparem un Torneig de Scrabble en català. Us hi esperem!


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.