Som a les portes de la 2a Lliga de Scrabble Virtual amb Catamots!

Després de l’èxit de la primera Lliga de Scrabble Virtual, jugada mitjançant l’aplicació Catamots (eina que permet jugar a Scrabble segons la normativa de la Federació, amb molt poques diferències respecte l’Scrabble presencial), som a punt de començar la seva segona edició, que incorporarà algunes diferències respecte a la de 2020.

La Lliga constarà des del principi de 3 divisions, en les quals els participants s’enquadraran segons els ascensos i descensos que van resultar de les classificacions finals de la primera LligaEls nous inscrits s’incorporaran a la 3a divisió.

Tant la primera divisió com la segona repetiran el número de participants (10) però, com a novetat, cada jugador disputarà dues partides amb cadascun dels contrincants, una d’anada i una de tornada. En total seran 18 setmanes de competició: del 18 de gener al 21 de març, la primera volta, i del 5 d’abril al 6 de juny, la segona. Entremig farem dues setmanes de descans.

Pel que fa a la tercera divisió, on s’apleguen 12 inscrits, hem optat per estructurar-la en dues fases. La primera fase constarà de dos subgrups de 6 participants cadascun, la 3a A i la 3a B, que faran una lligueta a una volta, amb 5 jornades (de 18 de gener a 21 de febrer). Posteriorment, els 3 primers de cada grup disputaran el playoff d’ascens, mentre que la resta jugaria un playoff de clausura per configurar la classificació d’aquesta categoria. Aquesta segona fase, de doble enfrontament (anada i tornada) començarà el 22 de febrer i s’estendrà fins a mitjans de juny, amb descans per Setmana Santa.

Seguiment de les jornades

Per seguir els emparellaments i classificacions, jornada rera jornada, podeu fer-ho aquí:

Com es juga al Catamots

Les instruccions bàsiques de com es juga amb el Catamots les teniu explicades aquí.

Funcionament de la Lliga

 • Cada participant serà inclòs en el grup de whatsapp de la seva divisió. Aquest estarà constituït per tots els seus jugadors més un representant de l’organització i els dos integrants de l’equip arbitral.
 • Cada dilluns es publicarà el quadre de partides que s’han de jugar aquella setmana.
 • Els participants quedaran, via whatsapp o telèfon mòbil, per efectuar la partida.
 • La partida de cada setmana s’ha de jugar exclusivament entre el dilluns i les 18 h del diumenge. Aquest període serà el mateix per comunicar-ne el resultat.
 • La partida la iniciarà el contendent que figuri en primera posició al quadre de partides.
 • El resultat de la partida es comunicarà al grup de whatsapp corresponent per part de qui guanyi l’encontre.
 • Les competicions virtuals de la FISC no compten per al RaScCat.
 • Els resultats finals de la Lliga, a banda de decidir els guanyadors de cada categoria, configuraran les divisions de l’edició següent, mitjançant els ascensos i descensos corresponents.
 • Com a la Lliga de 2020, els que quedin a les posicions 9a i 10a de la primera i segona divisions baixaran de categoria. Aquells que assoleixin el 1r i 2n lloc de la segona i la tercera divisió pujaran a la categoria immediatament superior.
 • Una altra novetat d’aquesta edició serà la inclusió de promocions d’ascens/descens, que afectaran els vuitens classificats de primera i segonaque hauran de defensar la permanència a doble partida amb els tercers de segona i tercera divisió, respectivament. Aquests matxs es preveu jugar-los entre el 7 i el 13 de juny.

Normativa

 • La puntuació de cada victòria serà de 3 punts, de cada empat 1 punt, i de cada derrota, 0 punts. Pel que fa a la classificació, a igualtat de punts, aquesta es desfarà tenint en compte la diferència entre la puntuació assolida i la puntuació rebuda fins aleshores. 
 • En cas d’incidència tècnica a la connexió o en el Catamots que aturi l’aplicatiu, si no hi ha acord entre els contendents, es procedirà com segueix. Si afecta qui va guanyant la partida, es començarà una nova partida; si afecta el que va perdent, la partida es donarà per finalitzada amb el resultat que hi hagi en el moment de la incidència.
  Si la incidència no atura l’aplicatiu, us aconsellem que procediu de la forma següent:
  1) feu una captura de pantalla o una fotografia amb el mòbil captant la situació del tauler i la puntuació en el moment en què s’ha produït la incidència.
  2) comuniqueu al/la contrincant la incidència mitjançant el xat del Catamots (o per whatsapp si amb aquell no és possible fer-ho).
  3) continueu i acabeu la partida com si res no hagués passat; feu la fotografia de com ha finalitzat.
  4) poseu-vos en contacte amb l’equip arbitral per explicar-los el cas. Aquest dictaminarà una resolució al més aviat possible.
 • Si un dels contrincants no pot celebrar la partida durant la setmana corresponent, es considerarà que l’ha perdut i el seu rival obtindrà els tres punts assignats a una victòria, amb la puntuació d’1-0. 
 • Si durant la Lliga es produeix una baixa d’un participant, amb les partides que li queden per jugar es procedirà com en el cas d’una incompareixença. És a dir, el contrincant guanyarà per 1-0 i sumarà els tres punts corresponents.
 • Per dubtes i incidències del web Catamots, caldrà comunicar-se amb l’organització mitjançant el correu electrònic següent: contacte@fiscrabble.cat
 • La FISC confia en l’esportivitat dels participants de la Lliga. Esperem un ferm compromís de no consultar diccionaris ni anagramadors mentre se celebrin les partides. També un comportament educat, tant amb la resta de competidors com amb el cos arbitral i amb l’organització.
 • Qualsevol altra qüestió no especificada en aquesta normativa serà valorada i decidida pels jutges designats per la FISC. La comunicació dels participants amb l’equip arbitral s’efectuarà mitjançant whatsapp.

0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.