La 15a edició de la Festa pel Joc i el Lleure en Català, ha tingut lloc aquest diumenge 18 de novembre. No hi podíem faltar, amb pluja i tot! Com sempre, teníem reservada una gran carpa al final del passeig, on han anat passant famílies i grups d’amics.
Aquesta fira l’organitza Plataforma per la Llengua i ha aplegat més de 5000 persones, que han desafiat la pluja intermitent. Al llarg de tot el passeig Lluís Companya han hagut tallers i jocs.
Com cada any, la nostra carpa ha estat molt concorreguda! També hem tingut visites molt motivadores… Ester Franquesa (directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya), Montserrat Nadal (cap del Servei de Foment de l’Ús del Català) i el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder. Donem les gràcies a Isabel Romano, responsable de l’àrea de jocs i joguines de la Plataforma, per confiar en el nostre projecte.

Hem tingut una estrena especial: un tauler gegant (de 3 metres per 3 metres). Tota una novetat, que ha despertat l’interès i l’admiració no exempta de la sorpresa per un tauler de joc tan enorme. Al ploure, no l’hem pogut extendre al terra, així que ha calgut utilitzar l’enginy per poder-ho utilitzar.
“El joc és un moment clau de socialització dels infants, per això considerem que el català hi ha de ser present. Els infants necessiten veure que el català serveix i existeix, més enllà de l’escola”, ha afirmat Escuder, president de Plataforma per la Llengua, “[…] l’objectiu principal és reforçar el català com a llengua comuna, com a llengua de trobada. I el joc és una eina clau per aconseguir-ho”.
Hi ha molts pocs jocs en versió catalana, però no així l’Scrabble. Tenim Scrabble en català des de 1990!

0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.