En Jordi Pujol, del grup de joc de Vilanova i la Geltrú, ja ens va regalar una curiositat interessant l’estiu passat: quants punts podem al llarg d’una partida de scrabble?

Aquesta vegada, ens fa somiar en uns faristols equilibrats i adients per a fer un scrabble a cada jugada… Oi que seria genial?

A més, al anar obrint-se el tauler, fixeu-vos que tots ells aprofiten un doble o triple de paraula, per la qual cosa la puntuació s’enfila a 1652 punts, al llarg de només 15 tirades.

14 tirades x 7 fitxes utilitzades cada vegada: 98 fitxes, més dues sobreres (G i B) amb les quals faríem la quinzena jugada.

Us en mostrem el desenvolupament:

Pas a pas

Comences amb un PARAL·LEL (doble a la geminada i doble de paraula), seguit de ZELOSES, que permet utilitzar aquell triple de paraula que havia quedat tan a punt.

Apareix un SERRAREU en un quàdruple. Després, la P inicial dona lloc a una PIRÒMANA que arriba al triple de paraula lateral dret. Això ens obre un altre triple (amb un doble de paraula per a la H) amb DESHONRA.

Aprofitant la primera A de PIRÒMANA, fem un QUALIFICA (doble de lletra, amb Q, i de paraula). La primera S de SERRAREU dona peu a ESPANYATS (un altre cop, doble de lletra per a la NY i de paraula). Mateixa bona col·locació per a A(F)LUIXEN.

ENJOIARÉ aprofita un triple de lletra per la J i un doble de paraula (deixant el triple de paraula de l’esquerra obert), aprofitant la A d’A(F)LUIXEN.

DESPÒTIC és l’scrabble de menys valor (66 punts), en una posició sense bonificacions importants, però donant la possibilitat d’un nònuple, que arriba amb ACAÇADES i els seus 317 punts.

Arribem al triple de paraula central a la part d’adalt amb ARGUMENT.

Amb AMIDAVEN fem un nou scrabble, allargant una paraula ja de per si valuosa ESPANYATS > DESPANYATS).

Acabem…

Les lletres que queden ja comencen a ser força lletges, però l’escarràs que queda ens dona la oportunitat de fer el darrer scrabble: SUBTÍTO(L).

La G i la B sobreres ens donen gab en un doble de paraula (1a persona sing. del verb gabar en versió baleàrica), amb uns 14 punts que tampoc estan malament…

Si us hi fixeu bé, tot són paraules prou conegudes, no ha calgut recórrer a l’anagramador del Leximots

Què? Aquest estiu provareu de fer vosaltres tot aquest munt de scrabbles? 😉


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.