Durant una setmana i mitja, des del 23 de novembre fins al 3 de desembre, Cerdanyola del Vallès va acollir la festa de la llengua, el Correllengua, que enguany ha gaudit d’un format nou, dinàmic i participatiu. Sota els auspicis d’Òmnium Cultural, el Servei Local de Català de Cerdanyola del Vallès, el Club de Scrabble de Cerdanyola del Vallès, Cerdanyola per la Independència (ANC), Arran, Casal la Clau i Ramat de Pedres, el Correllengua 2013 ha tingut com a tema central el poeta Miquel Martí i Pol, tot celebrant un decenni des que va traspassar.

El Correllengua va començar amb l’arribada de la flama del Canigó i la lectura del Manifest feta per l’escriptor Isidre Grau.

El diumenge 24 de novembre va concentrar el gruix de les activitats, amb la Fira d’entitats a la plaça Abat Oliba (i la presència d’Òmnium Cultural, el Servei Local de Català, Arran), un espectacle poètic (Mamut), recitacions de poesia per alumnes de les escoles Escala Dei, Montserrat i l’IES Banús de Cerdanyola del Vallès i, al bell mig de la plaça, uns tallers oberts de Scrabble amb la presència de membres de quatre clubs de Scrabble de la Federació Internacional de Scrabble en Català: a part els amfitrions, de l’Hospitalet de Llobregat (L’Hescarràs), Canet de Mar i el Prat de Llobregat.

Tot i les rigors de l’estació, grans i petits van estar atrets per la fascinació de les paraules i, després d’uns moments de tempteig, es van immergir de ple en l’univers dels mots i de l’Scrabble!

El recorregut als misteris de la llengua va seguir el dimecres 27 de novembre, al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès, Can Domènech, amb la xerrada Llengua, creació i creació literària, a càrrec del professor i assagista Víctor Sunyol, entorn del seu darrer poemari Quest.

El dimarts 3 de desembre va tenir lloc el darrer acte del Correllengua 2013, també al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès, on el periodista Toni Alvaro va entrevistar el periodista musical Albert Puig, arran de la publicació del recull “El cançoner de tothom. Les 150 cançons catalanes de la nostra vida“, una obra extraordinària de recerca històrico-musical i un compendi de cultura popular, que tracta d’investigar el darrer significat de les cançons amb més impacte en la consciència col·lectiva.

Testimonis del Correllengua de Cerdanyola del Vallès 2013 es troben al bloc del CNL del Vallès Occidental, a Cerdanyola.Info i al vídeo de més avall, realitzat per Òmnium Cultural.