El Club de Scrabble l’Hescarràs de l’Hospitalet de Llobregat i la Federació Internacional de Scrabble en Català, amb el suport de la biblioteca de la Florida, han organitzat un concurs promocional de Scrabble en ocasió de la festa del barri la Florida, gràcies en primer lloc a les gestions desinteressades de la sòcia del CS l’Hescarràs Neus Juvillà.

El concurs ha tingut lloc al Centre Cultural Ana Díaz Rico, un espai polivalent estrenat recentment, que ofereix totes les condicions per a desenvolupar-hi reeixidament activitats culturals.

Els participants han inclòs totes les edats, des dels més joves, entre els quals hem trobat molts alumnes de l’escola Pau Vila, fins a la gent gran, des de persones que mai no han tocat l’Scrabble fins a professionals del joc. Ja que la fita principal era ludodidàctica, les partides s’han jugat per parelles mixtes, estant formades per un jugador experimentat i un de novell, per a permetre les transferències de coneixements i l’aprenentatge dels elements de vocabulari i estratègia. S’han jugat tres rondes de 12 minuts i deu tirades per parella, segons les normes generals de la FISC.

Hi hem comptat amb la presència de Gabriel Bas i Magda Falcó, del club Queimada, tota la plana major del club de Scrabble amfitrió, l’Hescarràs, dels jugadors locals: Ana Maria, Joaquim, Cèsar, Roger i Patricia, que ja van participar al 2n concurs del CNL de l’Hospitalet de Llobregat, d’alumnes de l’escola Pau Vila de la ciutat: Moad, Abde, Yousra, Nora, alguns d’ells participants a la IV Final de primària del Campionat de Scrabble Escolar en Català, del 25 de maig, al Prat de Llobregat, i de membres de la directiva FISC.

Al final, tot i que tothom ha acabat guanyant, hi ha hagut premis i records per als millors resultats, a les dues categories, joves i adults.

Joves:
1r Moad i Abde
2n Wassim i Nicolás
3r Yousra i Nora

Adults:
1r Ana María i Gabriel
2n Chus i Arola
3r Borja i Patricia

Rècords:
Nombre de scrabbles: Magda i Joaquim (5)
Jugada de més puntuació amb la F: César i Victoria (figa, de 30 p.)
Jugada de més puntuació sense ésser scrabble: Roger (renys, de 76 p.)

Classificació final de les dues categories

Al web del Club de Scrabble l’Hescarràs de l’Hospitalet de Llobregat se’n troba un reportatge detallat.