monts_1

Ens agradaria fer-vos partícips d’una història feliç. El Col·legi Nostra Senyora de Montserrat de Cerdanyola del Vallès va abraçar, l’any passat, l’activitat de Scrabble. El moment va coincidir amb la segona edició del Correllengua de Cerdanyola del Vallès, més precisament amb els actes entorn de la llengua. Una dotzena d’alumnes del col·legi estaven actuant l’assolellat matí del diumenge, a la plaça de l’Ajuntament, recitant poemes de Maria Mercè Marçal i Joan Vinyoli, alhora que al costat, socis dels clubs de Scrabble de Cerdanyola, el Prat i l’Hospitalet iniciaven la gent en els secrets de l’Scrabble. Una sortosa casualitat ens va portar a conèixer-hi Maria Santanach, professora de català i Montserrat González, directora del Col·legi Montserrat, qui van adonar-se de la utilitat de l’Scrabble a l’aula, de manera que van esdevenir unes vertaderes valedores de la introducció del joc a l’escola.

A l’hivern, el col·legi va acollir tallers de Scrabble, als cursos de tercer i quart de secundària, impartits per jugadors amb experiència de la Federació Internacional de Scrabble en Català i Scrabble Escolar, que va tenir com a conseqüència la disseminació dels coneixements del joc entre els alumnes. I també uns resultats envejables al VI Campionat de Scrabble escolar en català dels Països Catalans, a la categoria d’alumnes de 3r i 4t de secundària, celebrat a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura, a Barcelona.

Però la història no acaba aquí. L’octubre d’enguany, a la nova edició del Correllengua i amb el rerefons de la creació d’Ovidi Montllor, literatura, joventut i Scrabble tornen a trobar-s’hi, així com els alumnes del Col·legi Montserrat amb els taulers de joc, a la mateixa plaça de l’Ajuntament, amb la remarcable notícia que havien seguit practicant gairebé sense interrupció. Així mateix s’hi afegeix una nova encara més gran, que a part els nous tallers que continuarem impartint al centre escolar, alumnes ja veterans en els arcans del joc, de 4t de secundària, explicaran la bellesa de l’Scrabble i el català als companys més petits de 5è i 6è de primària. La setmana passada, la Maria ja ens ho estava confirmant, un altre somni fet realitat!

monts_20 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.