I la princesa es casà amb el Dr. H, i tingueren nens i nenes, i visqueren tranquils i feliços. Molts anys després, reberen una carta anònima signada per un tal K. Ballé, amb un mata-segell indesxifrable que deia Antalya, i duia la imatge d’una rosa. La princesa deixà escapar una exclamació onomatopeica de dues lletres i defallí…

Honorant menys l’apòcrif text d’ensús, i més la festa de la cultura catalana, entre llibres, roses i Scrabble, la plaça Orfila de Sant Andreu de Palomar va conèixer un matí sabatí especial, gràcies a la iniciativa de Pilar Uriarte del Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, la participació de la ràdio Fes ta festa i la FISC i de convidats tan il·lustres com Josep Fornés, director del Museu Etnològic de Barcelona i apassionat verbívor!

Podeu veure’n un resum en imatges sonoritzades a una escala temporal d’1:60, sempre que premeu el fotograma de capçalera o aquest enllaç!


A uns 300 km en línia recta i aèria, per on passà el K. Ballé de camí a casa fa no fa un munt de segles, motiu pel qual prestà son nom as salat indret, a Sant Jordi de ses Salines, el Club de Scrabble d’Eivissa en va organitzar el primer torneig – premeu la foto d’avall o bé aquest enllaç per a llegir-ne un reportatge!

I per a arrodonir les celebracions i festes, els capgrossos de l’Associació Vuit d’Agost no van poder resistir-se a la temptació de fer una partida de Scrabble a la paradeta que el CSE va mantenir com a punt principal d’atracció a s’Alamera.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.