El primer campionat de Scrabble en català en terres mallorquines es va disputar el dissabte proppassat 27 de juliol, al municipi de sa Pobla, al modern espai de sa Congregació, Espai Jove. Organitzada fins als darrers detalls per l’Ajuntament de sa Pobla, el Club de Scrabble de Porreres i la Federació Internacional de Scrabble en Català, sota la coordinació directa del jugador pobler Tomeu Perelló, la competició va ésser l’escenari de moltes novetats agradables.

La més destacada és el podi de luxe, íntegrament femení i mallorquí, liderat per la invicta Magdalena Morell, seguida d’Antònia Riera i, amb el bronze, Maria Moll.

Els premis per als rècords se’ls van repartir: Ricard Oliver, amb el nombre més gran de scrabbles (8), Caterina Oliver, per la paraula de més puntuació, i l’amfitrió Tomeu Perelló, per la jugada de més puntuació amb la NY.

La classificació final va quedar tal com es pot veure més avall:

Heus ací com s’està escrivint la història de l’Scrabble en català a Mallorca, primer amb la fundació del primer club oficial mallorquí al desembre de 2012, el Club de Scrabble de Porreres, i ara amb el 1r Campionat de Scrabble en català de sa Pobla, seguit el 14 d’agost del 1r Campionat de Scrabble en català de Porreres.

Definitivament l’Scrabble en català ha arrelat profundament a les Balears, seguint les vivències molt positives entorn del Club de Scrabble d’Eivissa on, en un interval de dos anys d’activitat febril i entusiasta, un col·lectiu molt il·lusionat i enèrgic, en defensa de la llengua catalana mitjançant el joc de Scrabble, va sembrar la imperible llavor de l’expansió actual a tot el conjunt balear: Eivissa, Formentera, Mallorca i Menorca!


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.