La tarda del dilluns 24 de juny va ésser el moment escollit per a una trobada excepcional, al bell mig de Canet de Mar. El Club de Scrabble de Canet de Mar, sota la batuta de Toni Bellatriu, la Plataforma per la Llengua Canet de Mar, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme, la Federació Internacional de Scrabble en Català i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Canet de Mar van organitzar una  exhibició de Scrabble, combinant un tauler gegant de Scrabble amb la possibilitat de jugar partides clàssiques, de “mida normal”.

L’Scrabble gegant, cedit a l’ocasió pel CNL del Maresme de Mataró, va tenir un efecte irresistible sobre joves i adults, incitant-los a trobar paraules de gran puntuació i amb temàtica festiva.

A part de trobar mots amb fitxes cares, com la Ç, L·L, NY o X, hi va haver un premi especial per qui trobés la paraula més llarga que fes servir les fitxes de FESTA MAJOR DE SANT PERE. El guanyador va ser el canetenc Pau Bassas, qui va formar la paraula FESTEJADORES, aconseguint el premi posat en joc, una samarreta de la Plataforma per la Llengua.

Tot aprofitant el dia festiu, l’encontre va comptar amb una multitud de jugadors de Canet de Mar, Mataró, Premià de Mar, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Cerdanyola del Vallès, alguns d’ells amb una llarga experiència escrablística: Magda Falcó, Marta Rovira i Carme Duch del Club Queimada, Arola Conesa, Sayaka Kamikariya, Cristina Bassóns i Gloria Garrido del Club de Scrabble l’Hescarràs de l’Hospitalet de Llobregat, Francesc Gallèn del Club de Scrabble del Prat de Llobregat i Octavian Mocanu del Club de Scrabble de Cerdanyola del Vallès, així com Núria Tarridas del SCL de Cerdanyola del Vallès.

 Joves i adults es van deixar seduir per la màgia dels mots, fins que la solpostada va assenyalar la fi d’una tarda d’excepció, amb què vam voler celebrar la Diada de Sant Joan i alhora la Festa Nacional dels Països Catalans.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.