Actualment, aquest consultador online no existeix, ja que va ser hackejat. En lloc seu, es va crear el LEXIMOTS, que segueix recollint vocables dels mateixos dos diccionaris normatius (amb les actualitzacions oportunes). Consulta’l a la seva web pròpia o descarrega’t l’APP a Google Play!

Cinc preguntes i respostes sobre el DOCS, el Diccionari Oficial Català de Scrabble, l’eina fonamental del joc de Scrabble en català.

1. Què comprèn el DOCS?

El DOCS conté tots els vocables admesos en el joc de Scrabble en català.

2. D’on provenen els vocables?

Són els termes flexionats de dues obres de referència de la llengua catalana: el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, 2a edició (DIEC2), i el Gran Diccionari de la Llengua Catalana, 1a edició (GDLC).

3. Com es pot consultar el DOCS?

El DOCS es pot consultar en tot moment a través de l’ordinador o el mòbil a http://scrabbleescolar.com/doxel.php o a través de https://www.fiscrabble.cat/.

4. De quina manera es fa la consulta?

S’entra una paraula o un conjunt de paraules separades per espais amb o sense diacrítics i se’n comprova la validesa.

5. Per què DOCS?

a) Aplega un nombre màxim de termes de la llengua catalana, dels àmbits més variats: regionalismes, dialectalismes, neologismes, arcaismes, tecnicismes, etc. de fonts de reconegut prestigi, diferents i contrastades;

b) Ofereix un marc d’evolució en permetre enriquir periòdicament el vocabulari per al joc de Scrabble, basat en les actualitzacions de les fonts i de noves fonts lèxiques, gràcies a les col·laboracions establertes per la FISC com ara amb l’IEC;

c) Segueix el model de les grans federacions internacionals (francòfona, anglòfona, etc.) en tenir un propi diccionari, per a respondre a la idiosincràsia de l’Scrabble.

DOCS – el teu company de confiança per a triomfar a l’Scrabble!


4 comentaris

Club Scrabble Eivissa · 18 de novembre de 2012 a les 16:26

Enhorabona per la feinada que feu! Visca l’scrabble en català! Una aferrada des d’Eivissa!

Chryssula Kokossulis · 19 de novembre de 2012 a les 0:56

Hola! Perfecte. Moltes gràcies. M’agrada molt aquest enllaç. Doncs, crec que això és una ajuda molt important pels jugadors.
Una abraçada des d’Eivissa

admin · 19 de novembre de 2012 a les 8:46

Entre tots ho aconseguirem! Gràcies!

admin · 19 de novembre de 2012 a les 8:49

Gràcies, Chryssula, esperem que així sigui!
Una forta abraçada!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.