El 2n Gran Campionat de Scrabble de Barcelona 2023, organitzat per Plataforma per la Llengua i la Federació Internacional de Scrabble en Català, que s’ha celebrat aquest dissabte 4 de novembre, ha comptat amb la participació de jugadors procedents de gairebé tots els punts de l’àmbit lingüístic català: Andorra, Balears i el Principat.

En aquesta jornada, s’hi han aplegat jugadors i jugadores de tots els nivells, des dels millors scrabblistes dels Països Catalans fins a participants novells per als quals aquest ha estat el seu primer campionat. S’ha aconseguit, així, l’objectiu comú de la Plataforma i la Federació de fer un campionat transversal i integrador, per tal de donar a conèixer l’scrabble en català i les seves possibilitats com a eina per treballar per la llengua d’una forma lúdica.

jugadors

El campionat ha tingut un nivell de competició molt alt, tan alt que el guanyador s’ha hagut de dirimir pel diferencial Buchholz i Berger, després d’un quàdruple empat a 5 partides guanyades al final de la sisena ronda.

grup

Classificació final

La classificació final quant a premis ha quedat així:

  • 1a posició: Carles Cassanyes, de Sabadell
  • 2a posició: Cristina Bassóns, del Club de Scrabble de L’Hospitalet
  • 3a posició: Neme Moreno, de Rubí
  • Joan Andreu (Moià), premi a la millor paraula amb L·L (al·lèrgia, 106 punts)
  • Mateu Matas de Manacor (Mallorca), premi al millor debutant a un campionat de la FISC
  • Alex Castillo de Matadepera, premi a millor jugador menor de 25 anys
classificació final

Han lliurat els premis Laura Furriols i Joaquim Pàfila, tècnics de la Plataforma per la Llengua, i Armand Sanmamed, president de la Federació Internacional de Scrabble en Català.

Volem agrair a tots els participants la seva predisposició, el seu bon humor i el seu entusiasme a l’hora de prendre-hi part. Tot plegat ens anima a continuar consolidant el circuit de campionats amb premis en metàl·lic, que ja compta amb dos esdeveniments estables a Barcelona i Girona i que esperem, ben aviat, ampliar a altres indrets dels Països Catalans.

Twitch

El primer any ja es va fer una petita prova de gravar la partida de la 1a taula, però enguany s’ha pogut millorar amb les eines que proporciona Twitch. Podreu seguir les sis emocionants rondes de la primera taula d’aquest campionat al Twitch de Catamots.

Ronda a ronda

Us deixem aquí les puntuacions i aparellaments, ronda a ronda, d’aquest campionat.

ronda 1
ronda 2
ronda 3
ronda 4
ronda 5
ronda 6

0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.