El dissabte va ser un dia xafogós a Lille, però no va ser un impediment per a participar al campionat clàssic dins del I Festival Internacional de Scrabble en català.

Jpeg

Era el primer dia que la “selecció catalana” entrava al Grand Palais, on diverses federacions d’arreu del món ja hi competien. Per primer cop, l’Scrabble en català es mostrava a un aparador mundial (amb Catalunya com a país) i, malgrat ser pocs, diversos jugadors d’altres idiomes es van acostar a la nostra taula, encuriosits per les nostres paraules i per fitxes tan úniques com l’ela geminada. Fins i tot en Nigel Richards, que es va interessar pel català!

Jpeg

Després de les partides del matí i de la tarda, la classificació final va ser aquesta:

1r lloc: Cristina Bassóns, del CS l’Hospitalet

2n lloc: Sayaka Kamikariya, del CS l’Hospitalet

3r lloc: Ernest Ferrer, del CS Celrà

4t lloc: Francesc Gallen, del CS El Prat de Llobregat

5è lloc: Montse Sarret, del CS l’Hospitalet

6è lloc: Aude Schweizer

Jpeg

Després de l’entrega dels diplomes (els trofeus ens els van proporcionar Mindsports International el diumenge), vàrem anar a fer un volt per la ciutat i a celebrar el nostre primer dia del festival.

fixat_classic

Agraïm a les persones que s’han desplaçat fins a Lille, i també als estaments oficials, com ara, el Departament de Política Lingüística (Generalitat de Catalunya), CNL’s de Catalunya i Biblioteques i estaments privats, Plataforma per la Llengua… També agraïm de tot cor la promoció que ens han fet els mitjans de comunicació: el diari el Punt Avui, El Periódico de Catalunya en les dues versions, RAC 1, La Veu de València, Vilaweb, LHDigital… i a totes les persones que ens envien missatges de suport i ànims… Ens encoratgen a emprendre més reptes i a posicionar i promocionar la nostra cultura i la nostra llengua arreu del món.

Totes les imatges aquí.

 

#scrabblecat   #scrabble   #scrabbleencatalà


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.