Un nou any comencem la temporada de Scrabble en català a Sabadell.

La festa major convida a descobrir coses noves i passar-ho bé. Entre les mil activitats que s’ofereixen, alguns ciutadans s’animen amb l’Scrabble i participen al concurs que organitzem junt amb Plataforma per la Llengua, que cada any estan al peu del canó. Des de la FISC ens desplacem a la ciutat Cristina Bassóns (presidenta) i Francesc Gallén (vocal), essent entrevistats per la Karen Madrid, de Ràdio Sabadell a l’inici de l’acte.

Jpeg

Tres partides de deu jugades per participant, per a fer el joc més àgil, ajuda a la gent a retrobar el joc amb el que fa temps que no practiquen o conèixer gairebé des de zero.

No només hi ha una activitat lúdica, també és solidària: aquest és el segon any que la Creu Roja recull material de primera necessitat (l’any passat, menjar, i aquest, sabons i detergents), amb unes voluntàries molt compromeses.

Algunes persones hi estan tota la tarda, altres tenen obligacions i només juguen una o dues partides, però de tota manera s’han acostat a l’Scrabble en català, que és el més important. Sorgeixen dubtes amb els rellotges i apareixen paraules dubtoses, que resolem amb l’app Leximots (https://play.google.com/store/apps/de…), que les valida (també anagrama i cerca per patrons… però no en una competició, que seria trampa!).

Dos infants (en Pau i la Goretti) van representar els més petits, aprenent moltes paraules i la forma correcta d’escriure-la pel camí. La Goretti va quedar primera, enduent-se un joc de Scrabble i un llibre, i en Pau va guanyar un llibre. Els premis, al final de la jornada, ja se sabia com anirien, tenint dos jugadors de campionats oficials entre els participants novells, quedant en primer lloc Carles Cassanyes (un joc de Scrabble), en segon lloc Salvador Batlle (un llibre) i en tercer lloc l’Ariadna Gómez (un llibre).

Esperem que la gent de Sabadell, que ens explicava com jugaven en família, pel mòbil o amb les amigues el diumenge (i també al Rummikub, tot s’ha de dir), segueixin fent-ho i gaudint d’aquest joc.

 

I si us han vingut ganes de jugar a l’Scrabble en català i no teniu un tauler aprop, recordeu que teniu el Catamots (vàlid per a ordinador, www.catamots.cat) i Mindsports Academy (vàlid des de qualsevol dispositiu, www.mindsportsacademy.com/ca/scrabble, posant català al perfil personal). Tots dos són gratuïts i podreu entrenar per a la propera ocasió!

Totes les imatges:
https://drive.google.com/drive/folder…

#scrabbleencatalà  #scrabblecat  #escrable


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.