El Club de Scrabble Eivissa rep el premi Francesc de Borja Moll 2018. Aquest premi l’otorga Obra Cultural Balear a la Nit de la Cultura, dins els Premis 31 de desembre. La gala es va dur a terme al Teatre Principal de Palma. S’hi van desplaçar a Mallorca per rebre el guardó Pau Arranz i Morell, president del CSE, acompanyat d’una comitiva de socis, com també de la FISC.

En paraules del propi club…

«Dissabte 22 de 2018 passarà a la història del Club de Scrabble Eivissa. Va ser el dia en què una delegació del nostre club, encapçalada pel nostre president, Pau Arranz, acompanyat de Tomeu Perelló, Ariadna Roig, Alícia Costa i Magdalena Morell, varen rebre, en nom de tot el Club, el premi Francesc de Borja Moll de l’Obra Cultural Balear.
Volem agrair a l’OCB que hagin pensat en la nostra lúdica i modesta tasca, així com a tots els que ho heu fet possible.»

El CSE és l’entitat degana a les Illes Balears en la promoció d’aquest joc, què té abast mundial i organitza campionats mundials en moltes llengües. El premi ha estat concedit per ser una associació que fa del joc i les paraules un instrument de coneixement i eina de difusió de la llengua i la cultura catalanes a Eivissa.
El CSE va néixer el 2011 dins l’associació Vuit d’Agost amb l’organització del 1r Campionat de Scrabble d’Eivissa. El gener de 2012 es va constituir com entitat.

Durant aquests anys, el CSE ha organitzat multitud d’activitats a Eivissa com l’esmentat Campionat, què aquest any ha arribat a la 8ena edició. També ha organitzat tornejos enmarcats en els programes de festes de diferents pobles. Per exemple: Sant Miquel, Sant Joan, Sant Jordi, Sant Josep…

El CSE a més, també ha estat present en molts centres educatius d’Eivissa organitzant tallers, campionats i trobades per difondre aquest joc. A més de tot això, el club continúa fent trobades periòdiques entre els seus socis per jugar.

OCB, Obra cultural Balear, Eivissa, scrabble, català, llengua, llengua catalana, Club Scrabble Eivissa, premi, Francesc de Borja Moll, 2018

Podeu consultar la notícia al Noudiari.

Gala de la Nit de la Cultura 2018 retransmesa per IB3.

Uns dies més tard, en Tomeu Perelló va anar a sa Pobla Ràdio a parlar sobre el guardó de l’OCB als premis 31D de la Nit de la Cultura. També ha fet una breu repassada per la història del club i les activitats organitzades. Aquí podeu escoltar l’entrevista.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.