2016-04-22_Martorell_41e_Premi_Vila_Scrabble

Amb més de 80 anys de vida, l’esplendorós Teatre del Centre Cultural i Recreatiu El Progrés va acollir una gala d’excepció, de la 41a edició dels premis literaris Vila de Martorell.

La cerimònia, posada a punt fins als darrers detalls, que va comptar amb la presència de l’alcalde, Xavier Fonollosa, i del regidor de cultura, museus i patrimoni, Sergi Corral, va reunir elements tan diversos com un pregó d’inici de la Fira de Primavera de Martorell, pronunciat per l’escriptor Màrius Serra, les sonoritats simfòniques de la Filharmònica de Chevilly-Larue i la pròpia celebració dels guanyadors dels premis Vila de Martorell, amenitzada amb cites de les obres llorejades i moments musicals de saxòfon i blues.

En tractar-se d’una vetllada on les paraules van ser els protagonistes, l’Scrabble tampoc no hi va faltar. Gràcies a la invitació de Josefina Canals, qui va actuar de secretària titular del certamen, comptant amb gairebé cinc-centes obres presentades, vam poder gaudir d’un esdeveniment singular, representant alhora (Octavian Mocanu i Francesc Gallén) la Federació Internacional de Scrabble en Català i Scrabble Escolar.

Al mateix temps, els quatre guanyadors de les categories infantil i adolescent: Berta del Valle – foto (menys de 14 anys, millor conte), Alberto Lozano (15-18 anys, millor conte), Albert Céspedes (15-18 anys, millor poema) i Maria Rovira (15-18 anys, accèssit al millor conte) van ser guardonats també amb un joc de Scrabble.

.

premi