Per primera vegada, fem una duplicada oficial a la nostra seu, La Lleialtat Santsenca.
Potser per això, l’ordinador va voler canviar les seves rutines: al principi de la partida es van acumular les fitxes cares i els escarrassos, i vàrem acabar utilitzant totes les fitxes, ja que vàrem tenir vocals fins al final.
Va ser una trobada molt familiar, i també de noves coneixences… Per una banda, jugadors habituals (i d’altres que, encara que fa poc que hi participen, veiem cada vegada més als nostres campionats, com en David i l’Anna). Per primera vegada hem tingut la Marta, la Montse Solsona i en Llorenç, que han fet força bon paper. I donem una càlida benvinguda al Ricard, Francesca i Glòria del que serà un nou grup de joc, L’atelier français de la Lleialtat Santsenca, club de Scrabble bilingüe en català i francès.
La sala del vestíbul va donar-nos molta visibilitat i la gent s’aturava a mirar i preguntar què feiem…

Desenvolupament de la primera duplicada de Barcelona

La partida? Com hem dit abans, força curiosa. Només començar, la NY. Tant si van trobar el màster, ENYORIS, com si no, tothom va trobar alguna paraula de valor. Segona jugada: J, Ç i un escarràs… Què fer amb això? L’ordinador va solucionar-ho amb uns JaÇOS. Tercera jugada, la ela geminada! Jugada de compromís: un RAL·LI. 
Seguim amb la X. Impossible per un scrabble, així que la millor jugada és LINXARÉ, aprofitant un quàdruple de paraula. I a la cinquena tirada… au, va, la Z! Fins i tot l’ordinador ho deixa estar: es conforma amb aprofitar la X anterior i fer un XAPES fins al triple de paraula central inferior (també valien XAPEU, XUPES, XARPE i XERPA).
Tenim R U Z S R M O… Petites jugades, no hi ha possibilitats de res interessant. El màster és RUMORS, que allarga LINXARÉ a LINXAREU.
A la setena ronda, seguim arrastrant la Z… Però ve l’altre escarràs. Primer scrabble! Però ningú el troba perquè no sabem què són les AZEPInES (compostos químics). 104 punts que passen de llarg.
A la vuitena, la cosa és comença a centrar. Bones fitxes, però tot i així no es troba l’scrabble amagat: CORGELIS, aprofitant el triple de paraula central superior (corgelar, gelar per dins la fruita o esglaiar, figuradament).

Nou scrabble a la novena tirada, DESABRIC, que també passa desapercebut (forma mallorquina de desabrigar). També era màster una altra, més estranya encara, ESCABRID (del verb escabridar-se, avortar la cabra). A partir d’aquest moment, algunes jugades invàlides al considerar els jugadors DESABRIC com a substantiu i procurar fer plurals (no es pot dir què és una paraula desconeguda fins acabada la partida).
Seguim amb un FEMAT, de 53 punts, que fa una paret de 4 fitxes.
Onzena jugada, apareix la H. El màster serà HERETO, de 58 punts, que és la millor jugada, ja que aprofita el triple de lletra en la H i, a més, el doble de paraula.
Tenim B L N S A G U… poc joc. L’ordinador troba un BAGUL (o GABUN, ocumé, tipus de fusta), fent una bonica paret fins al triple de paraula inferior esquerre.
Ara sí, scrabble! INSINUAR, que dos jugadors localitzen.
A la catorzena jugada, es veuen diversos scrabbles, però el de més puntuació és ELIDIRES (72 p.).
La següent tirada torna a ser scrabble, però tant ben amagat que ningú el veu: ESCANTONAR (aprofitant una S, una A i una R del tauler).
Després ha aparegut la Q i s’ha pogut posar MOQUEN, fent una paret sobre HERETO.
Ja arribem cap al final… Posem un ASTAT fent una paret que arriba al triple de paraula inferior dret, de 41 punts.
Després, un VADE, també en un triple de paraula (de vade retro).
Només queda A R U… i fem un RAU per 22 punts fent una paret. Es crea GASA i AMER (no el poble, sino la conjugació baleàrica d’AMERAR, amarar, mullar una cosa per tal que el líquid la penetri).
Dinou jugades complicades perquè sí, que ens han donat una lliçó de noves paraules i maneres d’aprofitar un tauler de Scrabble.


0 comentaris

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: